Ι. Καψιμάλης: Στα μέσα Νοεμβρίου ο ανάδοχος για την αποκατάσταση των κερκίδων.
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο ανάδοχος του έργου για την αποκατάσταση των κερκίδων του κλειστού κολυμβητηρίου. Αυτό δήλωσε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας στη σχετική συζήτηση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη ο επικεφαλής της παράταξης “Project” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Μιλώντας για τη μελέτη του έργου ο Αντιδήμαρχος, επεσήμανε ότι αυτή έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου της Δράμας και πρόκειται για παρέμβαση της τάξης των 92.000 ευρώ, μέρος των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στο δημοτικό κολυμβητήριο. Για την κατάσταση στο κολυμβητήριο (για το οποίο αποφασίστηκε η προσωρινή παύση της λειτουργίας του) ο κ. Καψιμάλης είπε ότι αυτή σχετίζεται μια σειρά γεγονότων από το 2001 μέχρι και σήμερα. Ωστόσο έδωσε βαρύτητα στην επιδιωκόμενη λύση λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Τεχνική Υπηρεσία μελετά την προεκτίμηση του κόστους για την καθαίρεση – αποκατάσταση της στέγης και υπόβαση περιμετρικά του κολυμβητηρίου, ώστε παράλληλα με αυτό το έργο να προχωρήσει και η προμήθεια του αεροϋποστηριζόμενο θόλο ως στέγη του κολυμβητηρίου. Η προμήθεια του θόλου είναι μια διαδικασία που είναι και πιο σύντομη αλλά και μπορεί να εφαρμοστεί με άδεια μικρής κλίμακας σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος.
Ο κ. Αλέξανδρος Tσιαμπούσης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project” θύμισε ότι ο Δήμαρχος Δράμας που αποφάσισε την παύση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου ήταν ο ίδιος που δέκα ημέρες πριν είχε ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο άδεια για τη λειτουργία του.
Ο Δήμαρχος γνώριζε και τότε τα προβλήματα του κολυμβητηρίου, είπε ο κ. Τσιαμπούσης, προσθέτοντας ότι αυτό κατά την άποψη της παράταξής του αποτελεί μια ανήθικη στάση που είχε σκοπό να κάνει τις δημοτικές παρατάξεις συνυπεύθυνες για μια παραχώρηση για την οποία ο ίδιος τελικά αρνήθηκε να πάρει την ευθύνη.
Ο κ. Τσιαμπούσης αναρωτήθηκε αν το κολυμβητήριο θα έκλεινε, εάν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συναινούσαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στην παραχώρησή του στους συλλόγους, προσθέτοντας «Πιστεύω ότι δεν θα έκλεινε. Η κατάσταση του κολυμβητηρίου θα ήταν ακριβώς η ίδια με την σημερινή με τα όποια προβλήματα ασφάλειας».
Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα του κολυμβητηρίου, θα πρέπει να εξετασθεί τι έγινε και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ποιοι είχαν ευθύνες για όσα έγιναν ή όσα δεν έγιναν. Ο ίδιος έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 2004 και μετά, από τότε δηλαδή που άρχισαν να ζητούνται άδειες λειτουργείας για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ακόμη ανέφερε ότι από το 2004 μέχρι σήμερα κινούμαστε με παρατάσεις για ένα κτίριο το οποίο όλοι όφειλαν να ξέρουν ότι είναι επικίνδυνο, από τις εκθέσεις ελέγχου αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο κ.Τσιαμπούσης επέρριψε ευθύνες και στη δημοτική αρχή της παράταξης Πόλη+Ζωή για τις εξελίξεις στο θέμα λέγοντας εν ολίγοις ότι δεν έκανε αυτά που θα έπρεπε για τα προβλήματα στατικότητας του κολυμβητηρίου.
Λίγο αργότερα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή, κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε ότι τα προβλήματα στατικότητας του κολυμβητηρίου έγιναν γνωστά το 2017 όταν έπεσαν τμήματα της στέγης. Ενώ τα προηγούμενα προβλήματα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία του κτιρίου και τις άδειες της πισίνας, διευθετήθηκαν για πρώτη φορά όταν Δημοτική Αρχή ήταν η παράταξη Πόλη+Ζωή, η οποία διόρθωσε πολλά από τα προβλήματα λειτουργίας του.