Σύντομα η προκήρυξη για τις φυλακές

Εκτιμάται ότι θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις αρχές του νέου έτους

0
2210

Mέχρι το τέλος του έτους ή το πολύ στις αρχές του επόμενου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες το νέο σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας στο Νικηφόρο.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει να αρχίσει και βέβαια να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσης των φυλακών με προσωπικό, ενδεχομένως και η σχετική εκπαίδευσή του. Θα πρέπει δηλαδή να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ κάτι που είχε ανακοινωθεί ότι επίκειται στο διάστημα πριν από τις εθνικές εκλογές. Αν το χρονοδιάγραμμα για την επικείμενη λειτουργία των φυλακών είναι ακριβές, αυτό σημαίνει ότι η πολυσυζητημένη προκήρυξη θα πρέπει να δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα και τουλάχιστον μέχρι τις αρχές φθινοπώρου. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα είναι 258 ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι γύρω στις 280. Οι νέοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες του νέου καταστήματος που θα έχει δυναμικότητα πλέον των 600 θέσεων όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες αν και η ενημέρωση που υπήρχε μέχρι σήμερα μιλούσε για 400 θέσεις περίπου…
Θυμίζουμε ότι η τελευταία εξέλιξη για την ολοκλήρωση των υποδομών στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου διαδραματίστηκε στα μέσα Ιουνίου με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του κτιρίου επιμόρφωσης των κρατουμένων. Μετά και την ολοκλήρωση αυτού του έργου οι φυλακές Νικηφόρου θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν εφόσον στο μεταξύ θα έχει προχωρήσει και η προκήρυξη των θέσεων που αφορά την στελέχωσή τους με προσωπικό που όπως προαναφέρθηκε αναμένεται το προσεχές διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό πριν από ένα και πλέον μήνα από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννης Χαρωνίτης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης έργου για την ανέγερση Ειδικού κτιρίου επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στον Νικηφόρο Δράμας.
Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου του κτιρίου, ανέρχεται σε 761.600,01 ευρώ (με ΦΠΑ). Ανάδοχος είναι η «Κοινοπραξία Μιχαηλίδης Παύλος του Κων/νου – Αλεξάνδρου – Μιχαηλίδης Θεόδωρος και Σια Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Energy Projects».
Το θέμα του χρόνου δημοσίευσης της προκήρυξης για την κάλυψη θέσεων στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας, όπως αναφέρθηκε ήδη το προηγούμενο διάστημα και επανέλαβε τις προηγούμενες ημέρες σε συνέντευξή του και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος εναπόκειται στο ΑΣΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!