Σύντομα οι αποφάσεις για το Φαράγγι Πετρούσας

1
2548

– Εκκρεμεί το αίτημα του Δήμου Προσοτσάνης, για εξαίρεση του χώρου από τον χάρτη των δασικών εκτάσεων
– Θα τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε το Πέτρινο Θέατρο της Πετρούσας να λειτουργήσει νόμιμα και με ασφάλεια, λέει στα «Χ» ο Θ. Αθανασιάδης


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η σύγκληση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής που θα εξετάσει το αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Προσοτσάνης προκειμένου να συζητηθεί κατά προτεραιότητα η εξαίρεση του χώρου του Φαραγγιού της Πετρούσας από τον χάρτη των δασικών εκτάσεων.
Στόχος του δήμου είναι να αξιοποιήσει τον χώρο διασφαλίζοντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας του. Το αίτημα εξαίρεσης του χώρου από το χάρτη των δασικών εκτάσεων θα εξεταστεί από επιτροπή που αποτελείται από έναν δασολόγο, έναν τοπογράφο και έναν νομικό. Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Προσοτσάνης, το ζήτημα της εξαίρεσης του χώρου, θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες. Αυτή η διαδικασία επρόκειτο να αρχικώς γίνει στις 31 Μαΐου του 2022, αλλά τελικώς θα διεξαχθεί αυτές τις ημέρες.
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ανακοίνωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ο δήμος αναμένει να γίνει γνωστή μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, η σύγκλιση της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής, που θα αξιολογήσει το αίτημα του Δήμου Προσοτσάνης. Όπως είπε ο κ. Αθανασιάδης το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η τριμελής επιτροπή είναι το αίτημα του Δήμου Προσοτσάνης για την εξαίρεση του χώρου του φαραγγιού της Πετρούσας από τον χάρτη των δασικών εκτάσεων. «Εμείς θεωρούμε ότι το αίτημα θα εγκριθεί γιατί είναι τεκμηριωμένο. Τα 10-11 στρέμματα που ζητούμε στην περιοχή του Πέτρινου Θεάτρου, δεν ήταν ποτέ δάσος κάτι που φαίνεται και από αεροφωτογραφίες και φωτογραφικό υλικό που τραβήχθηκαν πριν από 100 χρόνια, που δείχνουν ότι ο χώρος δεν ήταν ποτέ δασική έκταση. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο κομμάτι έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση. Η προσπάθεια είναι να το αποχαρακτηρίσουμε. Ζητούμε να μας παραχωρηθεί η έκταση των δέκα στρεμμάτων που ζητούμε ή να μας δοθεί η χρήση του χώρου αυτού. Εφόσον αυτό γίνει θα τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε το πέτρινο Θέατρο της Πετρούσας να λειτουργήσει νόμιμα και με ασφάλεια. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές και από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε παρεμβάσεις σε μια έκταση που δεν μας ανήκει» τόνισε.
Σημειώνεται ότι σήμερα στο «Φαράγγι» ή «Πέτρινο Θέατρο» της Πετρούσας, μπορεί να πραγματοποιήσει εκδήλωση οποιοσδήποτε σύλλογος χωρίς έκδοση εισιτηρίων. Το πρόβλημα τίθεται όταν επιχειρείται επαγγελματική χρήση του χώρου (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κλπ.). Εάν για παράδειγμα η παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης με εισιτήριο, ζητήσει άδεια για την χρήση του χώρου ο δήμος δεν μπορεί να την δώσει, κυρίως γιατί ο χώρος δεν βρίσκεται στην δικαιοδοσία του, αλλά και επειδή υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας των θεατών, πρόσβασης και πυροπροστασίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!