Σύντομη έξοδος των Δραμινών το περπάτημα στον Περιφερειακό δρόμο και την Ανάπλαση τηρώντας με σοβαρότητα όλα τα μέτρα προστασίας

0
2261

Από τις αρχές της εβδομάδας, οπότε ανακοινώθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την μετάδοση του επικίνδυνου ιού από την πολιτεία, πολλοί συμπολίτες μας προσπάθησαν να βρουν σύντομη διέξοδο, ώστε να καταφέρνουν να χαλαρώσουν λίγο από τη συνεχόμενη παραμονή τους στο σπίτι και ταυτόχρονα να μην θέτουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε κίνδυνο.
Έτσι, μετά το κλείσιμο των σχολείων, των καταστημάτων εστίασης και την ανακοίνωση μέτρων αυτοπεριορισμού ως μέτρα ευαισθητοποίησης και προστασίας, οι περισσότεροι Δραμινοί #μένουμε_σπίτι. Ένα μικρό και ασφαλές, προς το παρόν, διάλειμμα αποφάσισαν να κάνουν πολλοί συμπολίτες μας και επισκέπτονται το κομμάτι του περιφερειακού δρόμου στους πρόποδες του Κορύλοβου, την Ανάπλαση αλλά και διάφορα άλλα κοντινά ορεινά σημεία για περπάτημα και ήπια άσκηση.
Μέχρι στιγμής, η έξοδος μας σε εξωτερικά μέρη που δεν είναι πολυσύχναστα και η ατομική καθημερινή μας άσκηση στα διάφορα σημεία της πόλης είναι χρήσιμο για την υγείας μας, με την τήρηση όμως όλων των μέτρων ασφαλείας. Μόνο αν διασφαλίζουμε μεγάλη απόσταση από τον διπλανό μας και καμία επαφή με κοινά αντικείμενα όπως υπαίθρια όργανα γυμναστικής, παιδικές χαρές, παγκάκια κ.α. έχει νόημα και είναι ασφαλές να κάνουμε μικρό διάλειμμα από την παραμονή μας στο σπίτι.
Ο καθένας από εμάς οφείλει να είναι υπεύθυνος και να τηρεί τους κανόνες και ασφαλείας τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του. Γνωρίζουμε καλά πως μόνο αν θα συνετιστούμε όλοι στους κανόνες ασφαλείας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία με μικρές απώλειες.
#μένουμε_σπίτι , αλλά όταν χρειαστεί να βγούμε αποφεύγουμε τον συνωστισμό.
Ελπίζω ότι οι πολίτες της Δράμας αφουγκραστήκαμε την επικινδυνότητα της κατάστασης και οι περισσότεροι από εμάς την διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά αυτή η στιγμή είναι στιγμή ευθύνης καθώς αυτή η κρίση δεν έχει να κάνει με αριθμούς, αλλά με ανθρώπους.
Μένω σπίτι, αλλά όταν βγω για λίγο, προσέχω, προσέχω τον εαυτό μου και τους γύρω μου!

Δημήτρης Μπουτζέκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ