Ιστορική αναδρομή της Α.Ε. Αμπελοκήπων

0
2832

Φλας μπακ στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας

Η Α.Ε. Αμπελοκήπων είναι μια από τις δυνάμεις του δραμινού ποδοσφαίρου με πολλές διακρίσεις και πολύ καλές χρονιές στην Α’ κατηγορία και Δ’ εθνική.
Η ομάδα έχει 5 συμμετοχές στη Δ’ εθνική, 2 πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας, 1 κύπελλο και 3 πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας.
Η ομάδα ιδρύθηκε το 1976 και τα πρώτα χρόνια είχε πολλές διακρίσεις και ήταν μια σταθερή αξία στην Α’ κατηγορία, για να έρθει η χρονιά 1987-88, κατά την οποία πήρε το πρωτάθλημα σε μια πολύ καλή πορεία. Επίσης την ίδια χρονιά η ομάδα πήρε και την άνοδο στην Δ’ εθνική μετά από αγώνες μπαράζ.
Στη Δ’ εθνική παρέμεινε για 4 σεζόν και επανήλθε πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα τη σεζόν 1992-93, κατά την οποία πήρε την τέταρτη θέση στην Α’ κατηγορία.
Στην Α’ κατηγορία παρέμεινε για 4 συνεχόμενα χρόνια για να υποβιβαστεί την σεζόν 1996-97, για να βρεθεί την σεζόν 1998-99 και στο Γ’ τοπικό και να ξεκινήσουν τα «πέτρινα χρόνια» του συλλόγου.
Το 2002-3 η ομάδα επανήλθε στη Β’ κατηγορία και μόλις την πρώτη της χρονιά κατάφερε να πάρει την 3η θέση που την οδήγησε στην Α’ κατηγορία μετά από 6 χρόνια απουσίας, για να υποβιβαστεί και πάλι μετά από 3 χρόνια.
Το 2006-07 η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία και επανήλθε μετά από έναν χρόνο για να συνεχίσει να έχει παρουσίες στην Α’ κατηγορία, μέχρι που έφτασε στη σεζόν 2010-11, κατά την οποία η ομάδα κατάφερε να πάρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και την άνοδο στη Δ’ εθνική.
Στη Δ’ εθνική τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι διοικούντες της ομάδας και μετά από μερικά ατυχή αποτελέσματα η ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα για να επιστρέψει και πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα την επόμενη χρονιά.
Την σεζόν 2013-14 η ομάδα δεν κατάφερε να σωθεί και έτσι υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία.Την επόμενη χρόνια στη Β’ κατηγορία η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα χωρίς κάποια ήττα και έτσι οδηγήθηκε και πάλι στα σαλόνια του δραμινού ποδοσφαίρου, ενώ την επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία υποβιβάστηκε ξανά.
Τη σεζόν 2017 η ομάδα επανήλθε στην Α’ ΕΠΣ Δράμας, το 2018 η ομάδα σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική με τον Γιάννη Ιωαννίδη στα μέσα της σεζόν αντικατέστησε ο Βασίλης Σαρακασίδης.
Την περσινή χρονιά η Α.Ε. Αμπελοκήπων κυνηγούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Πανδραμαϊκό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Φέτος η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αήττητη με 49 βαθμούς. Η ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής με 57 γκολ υπέρ και την καλύτερη άμυνα με 10 γκολ παθητικό. Έχει συνολικά 15 νίκες 4 ισοπαλίες και καμιά ήττα.
Πλέον η ομάδα έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος και να είναι η ομάδα που θα βρίσκεται του χρόνου στη Γ’ Εθνική μαζί με τον Πανδραμαϊκό.
Οι Αμπελόκηποι πέρα από το πρωτάθλημα κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας με αντίπαλο τον Πανδραμαϊκό, με αυτό το παιχνίδι να είναι πλέον στον αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ