Σύσκεψη στην Περιφέρεια με φόντο την επιδείνωση του καιρού

Ευρεία συμμετοχή υπηρεσιών των δήμων και των εμπλεκομένων φορέων

0
4304

Η επικείμενη επιδείνωση του καιρού έχει αρχίσει, όπως είναι φυσικό, να θέτει τις υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας και των δήμων σε εγρήγορση προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα και συντονισμός για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Λίγο πριν από την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «σε γενικές γραμμές η προετοιμασία για τα προβλήματα που μπορεί να ενσκήψουν είναι σε καλά επίπεδα».
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου και σε αυτή την κατεύθυνση κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ενέργειες και τον προγραμματισμό τους. Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε απολογισμός της περσινής περιόδου ώστε οι παραλείψεις και τα λάθη που υπήρξαν να μην επαναληφθούν φέτος. Ειδική αναφορά έγινε σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στη σύσκεψη μετείχαν οι δήμαρχοι των Δήμων Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης, Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου και Δοξάτου, Θέμης Ζεκερίδης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν επι μέρους ζητήματα που αφορούν στους δήμους τους.
Στην σύσκεψη του ΣΟΠΠ επιμερίστηκαν οι ευθύνες των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης του καιρού με στόχο να υπάρχει ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο.
Πάντως όπως έγινε γνωστό χθες από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας επιδίωξη της ΠΕ Δράμας είναι να υπάρχει και βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη μέσω εργολαβίας ύψους 140.000 ευρώ, ο οποίος με την βοήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου θα ενισχύσει την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων ειδικά στις ορεινές περιοχές του Νομού.
Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας για οφειλές του παρελθόντος στους οδηγούς μηχανημάτων έργου που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας δήλωσε ότι «έχει γίνει αποπληρωμή μέρους των οφειλών που υπήρχαν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί βάσει εγγράφων» .
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος, από πολύ νωρίς είχε δώσει λύση και σε άλλα προβλήματα που αφορούσαν τους χειριστές των γκρέιντερ της ΠΕ Δράμας. Η ΠΕ Δράμας είχε στην διάθεσή της τρία γκρέιντερ αλλά κανέναν χειριστή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζητήματα όταν τα μηχανήματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στις περσυνές χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα να κλείσουν κάποιοι δρόμοι από την κακοκαιρία. Η λύση του προβλήματος δρομολογήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Νευροκοπίου με πρωτοβουλία της ΠΕ Δράμας.
Στην χθεσινή και ιδιαίτερα χρήσιμη σύσκεψη του ΣΝΟ λόγω της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού, συμμετείχαν εκπρόσωποι, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΔΕΗ, των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αλλά και δημοτικών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και η ΔΕΥΑΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ