Θετικά μηνύματα για την σχολή κινηματογράφου

Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δράμας: “Στόχος, εάν είναι δυνατόν, η έναρξη της σχολής κινηματογράφου ακόμη και από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο”

0
4466

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα είχε ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Γιώργος Δεμερτζής με κυρίαρχο θέμα την λειτουργία της Σχολής Κινηματογράφου στην Δράμα.

Στόχος του Δήμου Δράμας είναι, εάν είναι δυνατόν, η σχολή να λειτουργήσει στην Δράμα από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν συντονισμένα οι διαδικασίες και να υπογράψει την σχετική απόφαση το Υπουργείο Παιδείας. Στα θετικά της όλης προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Δράμας είναι και το γεγονός ότι δεν συνδέει την έναρξη λειτουργίας της νέας σχολής με την καπναποθήκη της οδού Περδίκα στον χώρο της οποίας τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσει η σχολή. Αλλά σκοπεύει να διαθέσει άλλον χώρο όπου προσωρινά η σχολή θα μπορέσει να λειτουργήσει με στόχο αυτό να γίνει πραγματικότητα από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.
Όπως είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας βλέπει πολύ θετικά την προσπάθεια που γίνεται. “Προχωράμε για όλα αυτά που συζητάμε και για την έναρξη της λειτουργίας της σχολής” υπογράμμισε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Δεμερτζής σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα της νέας σχολής είναι σχεδόν ολοκληρωμένο… “Το πρόγραμμα θα πρέπει να κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και να εγκριθεί. Παράλληλα θα πρέπει να δούμε τις απαιτήσεις της ακαδημαϊκής επιτροπής για τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της σχολής. Ανεξάρτητα από το έργο της αξιοποίησης της καπναποθήκης στην οδό Περδίκα που θα προχωρήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και στον χώρο της οποίας θα λειτουργήσει στην συνέχεια η σχολή, ο Δήμος Δράμας και η ΠΕ Δράμας (εάν χρειαστεί) είναι έτοιμοι να διαθέσουν χώρο κατάλληλο για την προσωρινή λειτουργία της σχολής, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε υπάρχοντα εκπαιδευτικό χώρο. Αυτό που περιμένουμε εμείς είναι οι απαιτήσεις της Ακαδημαϊκής Επιτροπής και η επικαιροποίηση της σύμβασης της με το ΕΑΠ. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η φάση και το πρόγραμμα της σχολής ο Βουλευτής (ο κ. Κ. Μπλούχος) θα αναλάβει τις επαφές με το Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό προκειμένου να προχωρήσει η έγκριση του προγράμματος” κατέληξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ