Ανεμοδείκτης 20-11-2019

0
3990

ΤΟ Βιβλιοπωλείο ΔΡΥΣ, η Fancy Owl Creations, η Μαριάνθη Γρ. Λαζαρίδου, ο Δήμος Δράμας, oι εκδόσεις “Πηγή” και η συγγραφέας Μαρίνα Κλωνάρη διοργανώνουν όπως ανακοινώθηκε, παρουσίαση του βιβλίου της, με τίτλο “Εξόριστη Θεά” το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο παλιό δημαρχείο της Δράμας. Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσει η Μαριάνθη Γρ. Λαζαρίδου (αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης), η Ευαγγελία Τσαρούχη (υπεύθυνη βιβλιοπωλείου ΔΡΥΣ) και η Βιβή Χατζηκυριάκου (ιδιοκτήτρια Fancy Owl Creations). Ανάγνωση κειμένων, performance και φωτογραφική κάλυψη θα κάνει η Καλλιτεχνική Ομάδα Dramateyes. Η δραματοποιημένη αφήγηση θα γίνει από τον Κοσμά Παπαδόπουλο και την Ευθυμία Λαζαρίδου.

ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ για την βιωσιμότητα των διαγνωστικών εργαστηρίων είναι το claw back που εφαρμόζει η πολιτεία στην συνεργασία της με τα ιατρικά διαγνωστικά κέντρα. Ξεκίνησε από 9%, πήγε στο 18% και για το 2019 θα αγγίξει το 28%. Πρόκειται για το ποσό που επιστρέφουν τα διαγνωστικά εργαστήρια από τα έσοδά τους πέραν του “κουρέματος” που ισχύει επίσης. Η πορεία του δε ανάλογα με την ειδικότητα είναι ανοδική. Για παράδειγμα οι ακτινολόγοι μπορεί να κληθούν να καταβάλλουν και 42%. Οι πυρηνικοί ιατροί 38% κ.ο.κ. όπως είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας κα Όλγα Βασιλείου μιλώντας για τα προβλήματα βιωσιμότητας των 23 διαγνωστικών εργαστηρίων στην Δράμα και τις κινήσεις που δρομολογούνται από την νέα χρονιά.

ΘΑ πρέπει μέχρι την ερχόμενη άνοιξη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού προγράμματος ίσως και του χώρου όπου θα πρέπει να λειτουργήσει προσωρινά η Σχολή Κινηματογράφου στην Δράμα πέραν των υπολοίπων εκκρεμοτήτων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει εάν στόχος είναι η λειτουργία της νέας σχολής από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Ωστόσο όλα αυτά δεν είναι παράγοντες που εξαρτώνται μόνο από τον Δήμο της Δράμας αλλά και από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ας ελπίσουμε προς όφελος της πόλης, ότι θα δούμε το εγχείρημα να γίνεται πραγματικότητα μέσα στο 2020.

ΓΙΑ προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκεται όπως αναφέρουν πληροφορίες των Χρονικών, η σύμβαση του αναδόχου που προέκυψε φέτος για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού. Αυτό είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την έναρξη της συντήρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου (λιφτ και υποδομές) που θα εξελιχθεί πριν την επιδείνωση του καιρού. Ανάδοχος του έργου της λειτουργίας του είναι όπως και πέρσι η εταιρεία του κ. Νουλίκα, που συμμετείχε στην διαχείριση και άλλων χιονοδρομικών κέντρων ανά την χώρα. Το γεγονός ότι οι διαδικασίες για τη λειτουργία του κέντρου φέτος σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν νωρίς προσδίδει ένα πλεονέκτημα το οποίο αν συνδυαστεί και με κατάλληλες καιρικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε μια καλή χιονοδρομική περίοδο για το κέντρο.

ΕΝΑ έργο γεμάτο αντιφάσεις είναι ο νέος άξονας Δράμας – Αμφίπολης. Ενώ μετά την Μαυρολεύκη (τμήμα του έργου που χειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών) οι μελέτες έχουν προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό όπως λένε οι γνώστες της υπόθεσης, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για το τμήμα Μαυρολεύκης – Δράμας που χειρίζεται η Εγνατία Οδός. Το παράδοξο είναι για το τμήμα αυτό του δρόμου οτι υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες εδώ και χρόνια αλλά δεν εκτελέστηκαν ποτέ και πλέον είναι ανεπίκαιρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ