Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών Θερινής Περιόδου 2019

0
2711

Η πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε δάση και σε αγροτικές εκτάσεις της χωρικής επικράτειας του Νομού Δράμας, ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου 2019, ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που έλαβε χώρα την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ., στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Γεωργιτσόπουλου και παρουσία της Αναπληρώτριας Διευθυντρίας Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κας Κρυσταλλίας Γεωργιάδου, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ. κ. Κωνσταντίνου Χουβαρδά και του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχου Ιωάννη Αραμπατζή, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, η Δήμαρχος Παρανεστίου κα Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Καψιμάλης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Προσοτσάνης κ. Πέτρος Παυλίδης, εκπρόσωπος του Δήμου Δοξάτου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανάλογη ετοιμότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών.
Το Συντονιστικό Όργανο προχώρησε στη σύνταξη σχεδίου αναφορικά με δράσεις, έργα και μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν για την έγκαιρη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για το έτος 2019 στο Νομό Δράμας, λαμβανομένων υπόψη των προβλημάτων και των τεράστιων ελλείψεων σε εξοπλισμό, μηχανήματα και προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι φορείς και υπηρεσίες.
Τονίστηκε ότι για την αποτελεσματικότητα της όλης προσπάθειας απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η άριστη και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος δήλωσε: «Τα δυσάρεστα γεγονότα με τις πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής το προηγούμενο καλοκαίρι, θέτουν όλους του εμπλεκόμενους φορείς Πολιτικής Προστασίας προ των ευθυνών μας για την θερινή περίοδο 2019, προκειμένου να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και στον ύψιστο συντονισμό για κάθε ενδεχόμενο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!