Συζήτηση για νέο κανονισμό χρήσης μουσικής για τα καταστήματα εστίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
559

Μια πρωτοβουλία από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», κ. Στέργιο Ηλιόπουλο


Συζήτηση για σύνταξη και ψήφιση νέου κανονισμού χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων και η παράταση της λειτουργίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, με εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας» κ. Στέργιου Ηλιόπουλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Δράμας, σε περιοχές όπου διαμένουν πολλοί ιδιοκτήτες και ένοικοι κατοικιών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα που αφορούν παραβάσεις ως προς το ωράριο λειτουργίας τους, τον θόρυβο αλλά και την άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής. Προτείνει λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο μετά από συζήτηση να προχωρήσει στην σύνταξη και ψήφιση νέου Κανονισμού χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων και παράταση του ωραρίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναθεωρώντας όλες τις άδειες παράτασης ωραρίου μουσικής που δόθηκαν κατά καιρούς παίρνοντας υπόψη του όλα τα νέα δεδομένα.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας στις 04-07-2022 μετά από καταγγελία μέσω μηνύματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία αφορά παραβίαση του ωραρίου και διατάραξη της κοινής ησυχίας από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) στο κέντρο της πόλης, καθ’ όλη την τρέχουσα θερινή περίοδο αρμόδια ομάδα ελέγχων καταστημάτων και πληρώματα περιπολικών πραγματοποιούν ελέγχους και διενεργούν ηχομετρήσεις με ειδική συσκευή ηχόμετρου, εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία. Από τους σχετικούς ελέγχους βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, διατάραξης από μουσική και στέρηση άδειας παράτασης ωραρίου μουσικής. Μάλιστα, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα, οι έλεγχοι συνεχίζονται με τη χρήση των επιβαλλόμενων ενεργειών της υπηρεσίας.
Η αλήθεια είναι ότι η συνύπαρξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που παίζουν μουσική, ζωντανή ή όχι, με οικίες στις οποίες διαμένουν συμπολίτες μας που θέλουν να ξεκουραστούν, γιατί θα πρέπει να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα και στην εργασία τους είναι μια συνύπαρξη που σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί προβλήματα, σε ώρες εκτός επιτρεπόμενου ωραρίου. Από την μια πλευρά βέβαια πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και ο κανονισμός χρήσης μουσικής στα καταστήματα αυτά, αλλά διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, για την βιωσιμότητά τους, ειδικά μετά από δυο χρόνια πανδημίας και την εμφάνιση της ενεργειακής κρίσης που γονάτισε πολλές επιχειρήσεις.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα αυτά είναι αναμφισβήτητα μια χρήσιμη διαδικασία, που ίσως θα ήταν χρησιμότερη αν σε αυτήν εξέφραζαν τις απόψεις τους και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις του οργάνου να είναι κατά το δυνατόν δικαιότερες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ