Τα δρομολόγια επέστρεψαν, τα προβλήματα παραμένουν

0
1602

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας κ. Ιορδάνης Ανανιάδης μιλάει στα «Χ»

Επανήλθαν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Δράμας, όπως και τα υπόλοιπα δρομολόγια από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ωστόσο, οι μαθητές στα σχολικά δρομολόγια είναι μειωμένοι σε αριθμό, διότι πολλοί μαθητές κάνουν χρήση των ειδικών διατάξεων της πολιτείας που τους επιτρέπουν, εάν υπάρχει κάποιος λόγος, να μην προσέρχονται στο σχολείο.
Τόσο τα σχολικά δρομολόγια όσο και τα εμπορικά λειτουργούν με πληρότητα 50% λόγω των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, όπως είπε μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Δράμας κ. Ιορδάνης Ανανιάδης εξηγώντας ότι οι μετακινήσεις των επιβατών είναι ακόμη περιορισμένες σε σχέση με την περίοδο πριν την εμφάνιση της πανδημίας.
«Ο αριθμός των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχουν επανέλθει στο 80% από τις 18 Μαΐου, την ημέρα που επέστρεψαν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις σχολικές τάξεις. Προστέθηκαν κανονικά και τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα από την ημερομηνία που επιτράπηκαν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και περιμένουμε το επόμενο διάστημα να υπάρξει σταδιακή αύξηση στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού. Η κίνηση από τα χωριά δεν έχει επανέλθει ακόμη και πολλά από τα λεωφορεία που κινούνται σε αυτά τα δρομολόγια έχουν πληρότητα της τάξης του 20%» εξηγεί ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δράμας.
Σημειώνει, επίσης, ότι το ΚΤΕΛ είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να προσθέσει δρομολόγια με την πάροδο του χρόνου και εφόσον αυξηθεί το κοινό. Μέχρι σήμερα, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, οι επιβάτες και οι οδηγοί κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας, ενώ το ΚΤΕΛ διεξάγει τακτικά και απολυμάνσεις των λεωφορείων και όλων των σημείων του εσωτερικού χώρου των οχημάτων, προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία της υγείας επιβατών και οδηγών, καθώς η περίοδος της πανδημίας συνεχίζεται.
Από την άλλη πλευρά, η μείωση της επιβατικής κίνησης που ήταν αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων που προηγήθηκαν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Δράμας. Άλλωστε, ο κλάδος των συγκοινωνιών είναι από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο των “Χ” στα περίπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here