Τα πρώτα 375 εμβόλια έφθασαν χθες στη Δράμα

0
3085

Παρθένα Κιόρτεβε στα «Χ»: «Οι εμβολιασμοί του προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα»

Γύρω στις 11 το πρωί της Πέμπτης έφθασαν στο Νοσοκομείο της Δράμας τα πρώτα εμβόλια της Pfizer με τα οποία θα γίνει εμβολιασμός του προσωπικού και των υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις 8 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα και θα διεξαχθεί σε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα. Στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη Δευτέρα 375 άτομα με προγραμματισμένους 100 εμβολιασμούς περίπου ανά ημέρα. 375 είναι και οι δόσεις του εμβολίου που βγήκαν από βαθιά κατάψυξη και φυλάσσονται στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προκειμένου να αρχίσει από το πρωί σήμερα η διαδικασία.
Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Παρθένα Κιόρτεβε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο εμβολιασμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα, διότι τα εμβόλια δεν αντέχουν περισσότερες από πέντε ημέρες από την στιγμή που βγαίνουν από την συντήρησή της βαθιάς κατάψυξης. Παράλληλα η κ. Κιόρτεβε εξήγησε ότι τα φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer που έφθασαν στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι συνολικά 75 και αντιστοιχούν σε 375 δόσεις εμβολίου καθώς κάθε φιαλίδιο αντιστοιχεί σε 5 δόσεις εμβολίου.
Παράλληλα, χθες το μεσημέρι συνήλθε και η εμβολιαστική ομάδα που συστάθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και αποτελείται από 20 μέλη, μεταξύ των οποίων 15 γιατροί οι οποίοι θα συμμετέχουν στην διαδικασία των εμβολιασμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου και αφού ολοκληρωθεί η φάση του εμβολιασμού των υγειονομικών σε όλη τη χώρα, θα αρχίσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο το Νοσοκομείο Δράμας να αναλάβει εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, η πρόεδρος των Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως λάθος από όλες τις απόψεις. «Καταρχάς δεν υπάρχει ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού που απαιτείται. Οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν μπορούν να αναλάβουν αυτό το έργο γιατί ήδη ασχολούνται με τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις στις κλινικές του Νοσοκομείου Δράμας και δεν είναι δυνατόν παράλληλα να αναλάβουν και τον εμβολιασμό χιλιάδων πολιτών που κατοικούν στον Νομό Δράμας».
Σε σχέση με το κατά πόσο έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες προκειμένου να αναλάβει το Νοσοκομείο Δράμας τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, η κ. Κιόρτεβε απάντησε ότι επ’ αυτού έχουν γίνει μόνο ανεπίσημες συζητήσεις και δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας είναι αποφασισμένο να αντιδράσει σε μια τέτοια προοπτική. Μάλιστα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ελλείψεων προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που καθιστούν δύσκολο το έργο του εμβολιασμού γενικού πληθυσμού, σημείωσε: «Δεν γνωρίζω τι ελλείψεις έχουν στα Κέντρα Υγείας, αλλά το να διαβάζουμε ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια αλλεργία, αυτό είναι λάθος. Δεν μπορεί ένα Κέντρο Υγείας να αντιμετωπίσει μια αλλεργία;»
Σημειώνεται ότι τα πρώτα εμβόλια της Pfizer έφθασαν χθες και στα νοσοκομεία των γειτονικών Νομών της Ξάνθης και της Καβάλας. Στο Νοσοκομείο της Καβάλας μεταφέρθηκαν 460 δόσεις εμβολίου, με ειδικό όχημα – ψυγείο συνοδεία αστυνομικών καθώς ο εμβολιασμός και στο Νοσοκομείο της Καβάλας θα αρχίσει από σήμερα το πρωί. Αντίστοιχα, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer έφθασαν χθες και στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου επίσης οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και του προσωπικού αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ