Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δράμα χθες αλλά δεν δημιούργησαν προβλήματα

0
2352

Ελαφρώς χιονισμένο το Νευροκόπι το πρωί της Πέμπτης

Ελαφρώς χιονισμένο ξύπνησε το λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου χθες το πρωί. Ωστόσο η χιονόπτωση δεν ήταν ικανή να το στρώσει με αποτέλεσμα τα χιόνια που έπεσαν να λιώσουν πολύ γρήγορα αφού στην συνέχεια της ημέρας υπήρξε και ηλιοφάνεια.

Απο την μικρής έντασης χιονόπτωση δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ούτε βέβαια και αποκλεισμοί δρόμων αν και ο Δήμος Κάτω Νευ­ροκοπίου είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και εφοδιασμένος με την απαραίτητη ποσότητα αλατιού.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στην περιοχή του Λεκανοπεδίου κι­νήθηκαν κανονικά και χωρίς προβλήματα, ενώ αδιατάρακτη ήταν η πρόσβαση σε δημόσια κτίρια, σχολεία κλπ.

Αισθητή πάντως ήταν η πτώση της θερμο­κρασίας τόσο στο Νευ­ροκόπι που κυμάνθηκε από -6 έως 2 βαθμούς Κελσίου όσο και στην υπόλοιπη έκταση του Νομού. Στην πόλη της Δράμας η θερμοκρασία κυμάνθηκε αντίστοιχα από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Χιόνι έπεσε στις ορεινές περιοχές του Παρανεστίου αλλά και στις κορυφές των βουνών γύρω από την πόλη της Δράμας.

Η θερμοκρασία πά­ντως στο λεκανοπέδιο δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά σήμερα Πα­ρασκευή αφού οι μετε­ωρολογικές προβλέψεις προσδιορίζουν το εύρος της θερμοκρασίας στο Λεκανοπέδιο από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου και αντίστοιχα στην πόλη της Δράμας απο -1 έως 7 βαθμούς Κελ­σίου.

Χαμηλότερες και από -10 έως -5 βαθμούς Κελσίου θα είναι οι θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Χιονοδρο­μικό Κέντρο Φαλακρού, το οποίο ετοιμάζεται να λειτουργήσει και μάλιστα ήδη σχεδιάζει την φετινή εκδήλωση Grand Opening για την οποία όπως έγινε γνωστό χθες εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 20.000 ευρώ. Η εκδήλωση “ΦΑΛΑΚΡΟ GRAND OPENING 2018” θα πραγματοποι­ηθεί απο 27 εως 30 Δεκεμβρίου 2018.

Εξάλλου οι εξασφα­λισμένες πιστώσεις για την λειτουργία του φέ­τος κάνουν τους φίλους του ΧΚ Φαλακρού πε­ρισσότερο αισιόδοξους. Θυμίζουμε άλλωστε ότι ο Υφυπουργός Οικονο­μίας και Ανάπτυξης Στά­θης Γιαννακίδης υπέ­γραψε τέλη Οκτωβρίου, την ένταξη των έργων στις υποδομές του χιο­νοδρομικού κέντρου Φαλακρού της Π.Ε. Δράμας στο Πρόγραμ­μα Δημοσίων Επενδύ­σεων. Το εν λόγω πα­κέτο έργων προβλέπει τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκατα­στάσεων και υποδομών του χιονοδρομικού και έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Μάλι­στα όπως είχε δηλώ­σει για το θέμα ο κ. Γιαννακίδης: «Με αυτό ως αφετηρία, θα στηρί­ξουμε και θα συμβάλ­λουμε από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπέρβαση όσων μέχρι σήμερα εμποδίζουν την επαναλειτουργία μιας κομβικής υποδομής για τον τουρισμό της περι­οχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ