Τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία της Δράμας

0
5042

– Δώδεκα μαθητές, δύο καθηγητές, ένας διοικητικός και ένα νήπιο βρέθηκαν θετικοί την Τρίτη
– Ένας ακόμα μαθητής βρέθηκε στο περιβάλλον κρούσματος

Εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας σημειώθηκαν χθες Τρίτη, δεύτερη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου.
Η εικόνα στα σχολεία της Δράμας ήταν σαφώς πιο επιβαρυμένη από την πρώτη ημέρα, παρόλα αυτά δεν ήταν σε ανησυχητικά επίπεδα, και ως αποτέλεσμα όλες οι σχολικές μονάδες και τα τμήματά τους λειτούργησαν κανονικά.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως είπε η προϊσταμένη κα Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», εντοπίστηκε θετικό στον ιό ένα νήπιο, το οποίο ευτυχώς δεν προσήλθε στη σχολική μονάδα και έτσι δεν δημιουργήθηκαν περαιτέρω προβλήματα. Επίσης, ένας ακόμα μαθητής βρέθηκε στο περιβάλλον κρούσματος, με αποτέλεσμα να μην προσέλθει στο σχολείο.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, μέχρι τις 10 το πρωί βρέθηκαν θετικοί 10 μαθητές διαφόρων σχολικών μονάδων, ενώ βρέθηκαν θετικοί και ένας εκπαιδευτικός και ένας διοικητικός υπάλληλος. Αργότερα, μέχρι το μεσημέρι εντοπίστηκε θετικός ένας ακόμα εκπαιδευτικός και άλλοι δύο μαθητές. Συνολικά εντοπίστηκαν χθες στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 12 μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και ένας διοικητικός υπάλληλος, όπως είπε στα «Χ» ο κ. Γιώργος Μπαντής, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων και υπεύθυνος covid της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως είπε ο κ. Μπαντής, όλα τα σχολεία και τα τμήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας λειτούργησαν κανονικά, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. «Οι οδηγίες από το Υπουργείο είναι ότι, όταν τα ποσοστά των κρουσμάτων ανέλθουν στο 50+1% των μαθητών μιας τάξης, τότε κλείνει ένα τμήμα. Οι 12 μαθητές που βρέθηκαν θετικοί ήταν από διάφορα τμήματα σχολείων, άρα δεν υπήρχε ζήτημα να κλείσει κάποιο τμήμα.
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι, όταν εντοπιστεί ένα κρούσμα, τότε οι μαθητές που βρίσκονται πέριξ του μαθητή στην τάξη, πηγαίνουν για μοριακό τεστ, ελέγχονται και, εάν είναι αρνητικοί, επιστρέφουν στην τάξη. Οι μαθητές παραμένουν εκτός σχολείου, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ. Επίσης, όταν εντοπιστεί κρούσμα, γίνεται άμεσα απολύμανση της τάξης. Στην περίπτωση των εκπαιδευτικών που εντοπίζονται θετικοί, είναι σωστό να κάνουν μοριακό τεστ όσοι συνάδελφοί του είχαν προσωπική επαφή για αρκετή ώρα».
Ο κ Μπαντής εξέφρασε την άποψη ότι τα μοριακά τεστ είναι πιο αξιόπιστα, κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη. «Υπήρξε περίπτωση που έγινε selftest, με το πρώτο να βγαίνει αρνητικό, το δεύτερο επίσης αρνητικό και το τρίτο θετικό» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος για θέματα covid της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, δηλαδή τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, δεν είχαν καταγραφεί στις σχολικές μονάδες της Δράμας θετικά κρούσματα, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!