Τα πρώτα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκλογών στα υπηρεσιακά όργανα των εκπαιδευτικών στη Δράμα

0
3592

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Οι εκλογές έγιναν διαδικτυακά. Τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα «Χ», καθώς δεν υπήρχαν μέχρι και την ώρα που γράφηκε αυτό το ρεπορτάζ πλήρη στοιχεία, παρουσιάζονται παρακάτω, όπως έγιναν γνωστά από τους εκπροσώπους των συλλόγων εκπαιδευτικών.
Σε ό,τι αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης μιλώντας στα «Χ» είπε ότι για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Δράμας ψήφισαν 380 εκπαιδευτικοί από τους 740 εγγεγραμμένους και στη διαδικασία υπήρξαν 2 λευκά ψηφοδέλτια. Η παράταξη ΔΑΚΕ έλαβε 182 ψήφους. Συγκεκριμένα από την ίδια παράταξη έλαβαν ο κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης 160 ψήφους και ο κ. Ιωάννης Αθανασιάδης 33 ψήφους. Η παράταξη «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» έλαβε 93 ψήφους και συγκεκριμένα ο κ. Απόστολος Πανίδης έλαβε 42 ψήφους και ο κ. Αναστάσιος Θεοχάρης έλαβε 36 ψήφους. Η «Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών» έλαβε 49 ψήφους, η παράταξη ΑΔΗΚ 31 ψήφους και ένας Μεμονωμένος υποψήφιος έλαβε 23 ψήφους.
Για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Α.Μ. & Θ ψήφισαν 366 εκπαιδευτικοί από 740 εγγεγραμμένους και καταγράφηκαν 6 λευκά. Η «ΔΑΚΕ» έλαβε 202 ψήφους, οι «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» έλαβαν 88 ψήφους και η «Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών» 55 ψήφους ενώ ένας μεμονωμένος υποψήφιος έλαβε 15 ψήφους.
Για το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. ψήφισαν 348 εκπαιδευτικοί από 740 εγγεγραμμένους. Καταγράφηκαν 15 λευκά Η «ΔΑΚΕ» έλαβε 124 ψήφους, οι «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις» 93 ψήφους, η «Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών» 63 ψήφους, ένας μεμονωμένος υποψήφιος έλαβε 23 ψήφους και η παράταξη Α.Δ.Η.Κ. έλαβε 19 ψήφους.
Στις εκλογές που έγιναν την ίδια ημέρα για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Δράμας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης μιλώντας στα «Χ» ότι: «Πρώτη παράταξη σε επίπεδο Νομού Δράμας και στα τρία ψηφοδέλτια (για ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ), ήταν η Ενωτική Δημοκρατική Συνεργασία, δεύτερη η “ΔΑΚΕ” και τρίτη παράταξη το «Αυτόνομο Δίκτυο».
Οι εκλογές για τα υπηρεσιακά όργανα των εκπαιδευτικών έγιναν μετά από δυο χρόνια, καθώς το 2020 ο κλάδος τους είχε λάβει απόφαση για αποχή και παραίτηση των εκλεγμένων στα ίδια όργανα. Σε επίπεδο Δράμας η συμμετοχή κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό ποσοστό σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αρτεμιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ