Τα προβλήματα υποστελέχωσης του Δήμου Δράμας, και όχι μόνο, έθεσε ο Μιχάλης Τάσσου στον Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ

0
2167
Ο κ. Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας

Ζήτησε και την επιτάχυνση των εγκρίσεων για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Μια πολύ καλή ευκαιρία να προωθηθούν θέματα που απασχολούν και την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τούς δήμους, ήταν η επίσκεψη του Γραμματέα τής Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργου Στεργίου στη Δράμα, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, ήταν παρόντες από την πλευρά των τοπικών δήμων τόσο ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάολγου, όσο και Αναπληρωτής του Δημάρχου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Τάσσου, έθεσε θέματα που απασχολούν τον Δήμο της Δράμας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ζητώντας την επιτάχυνση των εγκρίσεων αλλά και να προσεχθεί το σύστημα της πλήρωσης των δήμων με υπαλληλικό προσωπικό διότι ειδικά εξαιτίας της κινητικότητας υπάρχει μεγάλη απώλεια στελεχιακού δυναμικού από τους δήμους. Ζήτησε να προβλεφθούν γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την επόμενη περίοδο όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Εσωτερικών.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, ο κ. Μιχάλης Τάσσου υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα πρόβλημα που έχει βάλει βόμβα στα θεμέλια της λειτουργίας του δήμου. «Έχουμε τρομερό πρόβλημα με την υποστελέχωση έτσι κι αλλιώς, από τη μνημονιακή περίοδο και τους περιορισμούς στις προσλήψεις. Όμως έχουμε τρομερό πρόβλημα και με την “κινητικότητα”, καθώς πολλοί υπάλληλοι επιλέγουν να φύγουν σε άλλες υπηρεσίες και αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει όλους τους δήμους αλλά και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Ο Δήμος Δράμας έχει χάσει προσωπικό από όλους τους κύκλους κινητικότητας και μάλιστα από καίριες θέσεις, σε τομείς όπως ο διοικητικός και ο οικονομικός κλάδος».
Ο Δήμος Δράμας μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του, είχε αποφασίσει, ήδη από το καλοκαίρι, για τις προσλήψεις που θα προγραμματιστούν το 2022, όπου προτάθηκαν 30 προσλήψεις. Βέβαια, μπορεί ο προγραμματισμός του Δήμου Δράμας να καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τις προσλήψεις κάθε έτους, αλλά ο αριθμός των εγκρίσεων από την κεντρική κυβέρνηση είναι τελικά πολύ μικρότερος από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, όπως εξηγεί ο κ. Μιχάλης Τάσσου, θυμίζοντας ότι όταν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας είχε επισκεφθεί τη Δράμα, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων, είχε διαβεβαιώσει ότι οι προσλήψεις για το 2022 θα είναι γενναίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τάσσου, αξιοποιώντας την ευκαιρία έθεσε προς τον Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και γενικότερα ζητήματα της Δράμας, όπως βεβαίως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της περιοχής μας. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η οδική σύνδεση με την Εγνατία Οδό αλλά και η ένταξη της Δράμας στην υπό σχεδιασμό Σιδηροδρομική Εγνατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ