Ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Δράμας

0
2339

Με τη συνδρομή και των φιλοζωικών οργανώσεων

Σε πρωτοβουλία για τη σίτιση των αδέσποτων που αυτές τις ημέρες μένουν πεινασμένα εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών προχώρησε ο Δήμος Δράμας με τη συνεργασία δυο φιλοζωικών οργανώσεων.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Μέριμνας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τοποθετήθηκαν σε τέσσερα σημεία που υπέδειξαν οι φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης τέσσερις ταΐστρες για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των αδέσποτων. Οι ταΐστρες κατασκευάστηκαν από εργαζόμενους του Δήμου Δράμας και τοποθετήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, στην είσοδο των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Σάββα, στη Βιομηχανική Περιοχή Δράμας και πίσω από το πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών (απέναντι από το κτίριο της Π.Ε. Δράμας).
Ο κ. Μουρβετίδης διευκρίνισε ότι πέραν αυτών που τοποθετήθηκαν ήδη ο Δήμος Δράμας θα προχωρήσει σε κατασκευή και επιπλέον ταϊστρών για τη σίτιση των αδέσποτων, πιθανόν από αυτή την εβδομάδα. Εξάλλου, μιλώντας και για τη γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος της σίτισης των αδέσποτων αναφέρθηκε στην απόφαση για τη χορήγηση ειδικής βεβαίωσης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων σε όσους επιθυμούν να τα ταΐσουν. Για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2521350650 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση elales@dimosdramas.gr.
Η πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας που γίνεται με τη συνεργασία των φιλοζωικών οργανώσεων κινείται αναμφισβήτητα προς τη θετική κατεύθυνση, αφού με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται τα αδέσποτα, τα οποία πρέπει να έχουν τροφή σε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία λόγω κορωνοϊού η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, άρα και η δυνατότητα βοήθειας από τους φιλόζωους, είναι περιορισμένη.
Υπενθυμίζεται ότι ένας σημαντικός αριθμός αδέσποτων τα οποία κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης τα τελευταία χρόνια σιτίζεται από καταστηματάρχες και πολίτες της περιοχής που δείχνουν ευαισθησία στο θέμα αυτό και δρουν παράλληλα με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Πλέον αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει, καθώς τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά και η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για αναγκαίους λόγους και υπό προϋποθέσεις λόγω της πανδημίας.
Με την πρωτοβουλία τοποθέτησης των ταϊστρών που έρχονται να καλύψουν το κενό το οποίο δημιουργήθηκε θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο δήμος μεταφέρει εμμέσως και το μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν σπίτι, καθώς οι υπηρεσίες του έχουν αναλάβει, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, τη σίτιση πολλών αδέσποτων στο κέντρο της πόλης.
Η μέριμνα για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εκτεθειμένοι στην πείνα λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Η υπευθυνότητα που υποχρεούνται να δείξουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και στο θέμα αυτό είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!