Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Δράμα

0
2931

Το περιστατικό καταγράφηκε χθες και πιθανόν συνδέεται με τον κύκλο επαφών του πρώτου κρούσματος.

Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας χθες. Αυτή την φορά πρόκειται για εργαζόμενο που ανήκει στο προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας, ο οποίος όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες δεν παρουσίαζε κάποια συμπτώματα.
Η διαπίστωση του κρούσματος έγινε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης του κύκλου του πρώτου κρούσματος, που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή.
Χθες το πρωί ο δεύτερος ασθενής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, παρέμεινε στο Νοσοκομείο της Δράμας ενώ υπήρχε προοπτική να επιστρέψει στο σπίτι του για ανάρρωση καθώς τα συμπτώματα ήταν πολύ ήπια.
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου είχε καταγραφεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα προσβολής από τον νέο κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Δράμας σε ασθενή που νοσηλευόταν. Επρόκειτο για μια 50χρονη γυναίκα η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό και την Παρασκευή διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για νοσηλεία.
Την ίδια ώρα πάντως η έλλειψη επίσημης πληροφόρησης από το Νοσοκομείο Δράμας για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων συνεχίζεται. Επίσης και ο ΕΟΔΥ δεν εμφανίζει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που αφορούν την Δράμα (και όχι μόνο) στον σχετικό χάρτη που έχει αναρτήσει.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ οι συνθήκες για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε επίπεδο ελλείψεων, εξακολουθούν να είναι δύσκολες. Μάσκες, γάντια και ειδικές στολές προστασίας δεν βρίσκονται στο επίπεδο επάρκειας που θα έπρεπε. Την ίδια ώρα και τα αντισηπτικά υπάρχουν σε μικρή ποσότητα. Έλλειψη υπάρχει επίσης στα ειδικά γυαλιά προστασίας τα οποία είναι μιας χρήσης και χρησιμοποιούνται για την προστασία του προσωπικού.Υπενθυμίζεται πάντως ότι στο προσωπικό προστέθηκαν ήδη 9 άτομα, κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό με τις προσλήψεις επικουρικών που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ αναμένονται περαιτέρω προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό.Ωστόσο για τα προβλήματα ελλείψεων σε υλικά προστασίας, αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ είναι σε εξέλιξη μια πολύ σημαντική προσπάθεια στο πλαίσιο της οποίας, με πρωτοβουλία ιατρών του νοσοκομείου Δράμας και του καρδιολόγου γιατρού κ. Κώστα Γκατζούλη, η Raycap ξεκινά την παραγωγή προσωπίδων για την προστασία του προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!