Τα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας

0
2587

Προσλήψεις οκτώ ατόμων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, κατά την συνεδρίαση του τις προηγούμενες ημέρες, κατέληξε σε αποφάσεις για τη χορήγηση των βραβείων του Εθνικού και Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας στη διοργάνωση του 2020, καθώς και για την πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού.

Πρόσληψη 8 ατόμων με σύμβαση έργου
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας αποφάσισε, ότι απαιτείται η πρόσληψη – έως οκτώ – ατόμων καταρτισμένου προσωπικού με εμπειρία και γνώση του Φεστιβάλ για τις ανάγκες διαχείρισης αιτήσεων, εξυπηρέτησης κοινού, παραγωγής υλικού, συντονισμού προκριματικών και κριτικών επιτροπών, κατάρτισης φακέλων, παραγωγής εκδόσεων, εποπτικού υλικού για τα διαγωνιστικά και λοιπά τμήματα & προγράμματα, συντονισμού προκριματικών & κριτικών επιτροπών, συντονισμού προβολών προκριματικών επιτροπών, παρουσιάσεις προγραμμάτων κατά την φεστιβαλική εβδομάδα, μεταφράσεις κειμένων & εποπτικού υλικού, φωτογραφική επιμέλεια και κάλυψη εκδηλώσεων κατά τους μήνες της προετοιμασίας των διαγωνιστικών τμημάτων του φεστιβάλ, το «Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα», «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο», καθώς και τα παράλληλα προγράμματα. Περισσότερες πληροφορίες για τις προσλήψεις προσωπικού θα υπάρχουν στη γραμματεία του Πολιτιστικού Οργανισμού και τα γραφεία του Φεστιβάλ Δράμας.

43ο Εθνικό Φεστιβάλ 2020
Τα βραβεία που απονέμονται στο 43ο Εθνικό Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020 σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που λήφθηκαν και αθλοθετούνται με χρηματικό ποσό που καταβάλλεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δράμας, ως εξής:
ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ 4.000 € -Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ 2.000 € – Βραβείο Σκηνοθεσίας
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ TOY ΚΟΣΜΟΥ «Σωκράτης Δημητριάδης» 2.000 €
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 2.000 €
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ «Ντίνος Κατσουρίδης»
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 1.000 €
ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ (απονέμεται σε γυναίκα σκηνοθέτη)
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟΥ
Τα βραβεία δεν είναι δυνατόν να απονεμηθούν εξ ημισείας.
Η Κριτική Επιτροπή μπορεί να απονείμει τιμητικές διακρίσεις και επαίνους για επιμέρους καλλιτεχνικές αρετές (φωτογραφίας, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας, ήχου, μοντάζ, κοστουμιών, σκηνικών, μακιγιάζ, ειδικών εφφέ κ.α.)

26ο Διεθνές Φεστιβάλ 2020
Τα βραβεία που απονέμονται στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020 και αθλοθετούνται με χρηματικό ποσό που καταβάλλεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δράμας, ως εξής:
GRAND PRIX 3.000 €
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ 2.000 €
BPABEIO ΓIA THN KAΛYTEPH TAINIA ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 1.500 €
ΒΡΑΒΕΙO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝOΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 1.500€
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ «TV5 MONDE»
H Κριτική Επιτροπή μπορεί να απονείμει Τιμητικές Διακρίσεις για επιμέρους καλλιτεχνικές αρετές της ταινίας. Κάθε βραβείο και διάκριση δεν μπορεί να μοιραστεί σε καμία περίπτωση.
Απονέμονται επίσης: ΒΡΑΒΕΙΟ της επιτροπής FIPRESCI, «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ», το οποίο απονέμεται από ειδική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, είναι μέλος του Short Film Programme της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και εξασφαλίζει σε μία ευρωπαϊκή ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού της προγράμματος, υποψηφιότητα για την κατηγορία ταινιών μικρού μήκους στα βραβεία της Ακαδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!