Ταχυδρόμος ανά… τριήμερο στη Δράμα

0
2593

– Πίσω ολοταχώς οδεύουν οι υπηρεσίες διανομής αλληλογραφίας στα ΕΛΤΑ της Δράμας
– Οι διανομείς στην πόλη θα μειωθούν από 12 σε 4 με την εθελουσία έξοδο

Σε προβλήματα που αφορούν την έγκαιρη παράδοση της αλληλογραφίας και των δεμάτων μέσω των ΕΛΤΑ στη Δράμα και όχι μόνο, αναμένεται να οδηγήσει η μείωση του προσωπικού που θα επέλθει με το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου στα ΕΛΤΑ.
Όπως προκύπτει από διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» μέσω του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου αναμένεται η απομάκρυνση περίπου 2000 υπαλλήλων από τα ΕΛΤΑ, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τον Μάρτιο. Αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού θα είναι να μείνουν στο κεντρικό κατάστημα της Δράμας μόνο 4 διανομείς αντί για 12 που είναι σήμερα και κάθε διανομέας να επιβαρυνθεί με τρεις τομείς αντί για ένα που ίσχυε πριν. Από τους τριάντα έξι περίπου εργαζόμενους των ΕΛΤΑ στον Νομό Δράμας ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα για αποχώρηση μέσω της εθελουσίας εξόδου οι δέκα. Αποτέλεσμα των επικείμενων αλλαγών και της μείωσης του προσωπικού θα είναι η αλληλογραφία να μοιράζεται ανά τρεις ημέρες και όχι την επόμενη ημέρα όπως ισχύει σήμερα.
Η καθυστέρηση που αναμένεται να υπάρξει στις διανομές δημιουργεί πρόβλημα σε όσους πρέπει να λάβουν άμεσα την αλληλογραφία τους ή κάποιο άλλο δέμα μέσω των διανομέων. Για το πρόβλημα αυτό, που αφορά κυρίως την αλληλογραφία πρώτης προτεραιότητας και τον ημερήσιο τύπο, υπάρχει στους σχεδιασμούς των ΕΛΤΑ να δοθεί λύση μέσω των ΕΛΤΑ Courier, ωστόσο αυτό μέχρι στιγμής δεν αποτυπώθηκε σε κάποια απόφαση του οργανισμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού απομακρυνθεί το μόνιμο προσωπικό που θέλει να κάνει χρήση του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου (που τρέχει μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου), υπάρχει σχεδιασμός να ακολουθήσουν (άγνωστο πότε) προσλήψεις εποχικού προσωπικού στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες διαπιστώνεται ότι υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα, στο πλαίσιο της «εξυγίανσης και του εξορθολογισμού των δαπανών μισθοδοσίας στα ΕΛΤΑ» σε πανελλαδικό επίπεδο.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που οι παραγγελίες μέσω των eshop έχουν «ανθίσει» λόγω της πανδημίας και ο όγκος των δεμάτων που διακινείται μέσω και των ΕΛΤΑ έχει αυξηθεί. Απορίας άξιον είναι πως θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ο οργανισμός στην αυξημένη ζήτηση των μεταφορικών υπηρεσιών με το κατά πολύ λιγότερο προσωπικό, από τον Μάρτιο του 2021 και μετά.
Εδώ πρέπει να παρατεθεί και η ερμηνεία αρκετών εργαζομένων στον κλάδο, που επισημαίνουν ότι όλα αυτά γίνονται όχι για λόγους εξορθολογισμού των δαπανών, αλλά προκειμένου τα ΕΛΤΑ να απαξιωθούν αρχικά, για να ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση σε… προσιτές τιμές. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι αυτό που θα επιβεβαιώσει ή θα ανατρέψει αυτή τη φημολογία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι πελάτες των ΕΛΤΑ θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, αφού η αλληλογραφία θα φθάνει στην πόρτα τους με τριήμερη καθυστέρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ