Ταξιδεύει και εκτός συνόρων φέτος η Δραμοινογνωσία

0
235

Εγκάρδια υποδοχή στη Δράμα του νέου προξένου της Κύπρου από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ


 

Τον Γενικό Πρόξενο Κυπριακής Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Πολυκάρπου και εκπροσώπους τού Συλλόγου Κυπρίων Δράμας, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ζαχαρία Κύζα και τον κ. Κοναρή Κωνσταντίνο, υποδέχθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Η επίσκεψη πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα οδήγησε σε μία χρήσιμη συζήτηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ Παπαεμμανουήλ παρέθεσε στον κ. Πολυκάρπου πληροφορίες για την παραγωγική δραστηριότητα και τον πολιτισμό στην περιοχή της Δράμας, ενώ τον ενημέρωσε και για τα σχέδια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας να προβάλλει στην Κύπρο, σε έκθεση τουρισμού, τον οινοτουρισμό της περιοχής αλλά και τις ορεινές ομορφιές της Δράμας, με κορωνίδα το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαεμμανουήλ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στη Δράμα τον νέο Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Πολυκάρπου. Τον καλωσορίζουμε σε ένα τόπο φιλόξενο, ηρωικό και μαρτυρικό με μακραίωνη ιστορία, όπως, άλλωστε, είναι και η Κύπρος μας για την οποία τρέφουμε αισθήματα σεβασμού και τιμής».
Ο κ. Παπαεμμανουήλ, μεταξύ άλλων, ανέφερε προς τον Πρόξενο ότι η Δράμα έχει πολλά μνημεία φυσικού κάλλους και υπογράμμισε τη μεγάλη δασοκάλυψη του νομού, που είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Μιλώντας για το χιονοδρομικό κέντρο το χαρακτήρισε «διαμάντι της περιφέρειάς μας», ενώ αναφερόμενος στο κρασί της περιοχής μίλησε για τα τοπικά οινοποιεία και την ιστορικότητα της καλλιέργειας της αμπέλου και της παραγωγής οίνου. Μιλώντας για την εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας (που φέτος θα γίνει στις 17 και 18 Μαΐου), είπε ότι η Αντιπεριφέρεια Δράμας καταβάλλει προσπάθεια να καταστήσει τη Δράμα ως πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού. Όπως είπε, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. συμμετέχει από τις 21 έως τις 23 Απριλίου στην έκθεση Travel Expo Cyprus 2023 στη Λευκωσία, στην οποία στις 21 Απριλίου, θα γίνει και μια εκδήλωση με τίτλο: «Δραμοινογνωσία 2023». Ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι είναι η πρώτη φορά που η Δραμοινογνωσία ταξιδεύει εκτός Ελλάδος και κάλεσε τον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας να μεταλαμπαδεύσει αυτή την προσπάθεια, καλώντας τον να επισκεφθεί τη Δράμα και πάλι κατά την περίοδο της φετινής Δραμοινογνωσίας.

Από την πλευρά του ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Κωνσταντίνος Πολυκάρπου, στην πρώτη του επίσκεψη στη Δράμα, είπε ότι αυτή πέρα από εθιμοτυπική ήταν και εξαιρετικής σημασίας για τον ίδιο. Ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για την φιλοξενία και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στους δεσμούς της Κύπρου με τη Δράμα, τους οποίους χαρακτήρισε ιστορικούς και λόγω της παρουσίας της μικρής αλλά σημαντικής κυπριακής κοινότητας στη Δράμα. Είπε ότι η συμβολή κάποιων Κυπρίων στην απελευθέρωση της Δράμας στο παρελθόν, θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων στο μέλλον. Συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για τη Δραμοινογνωσία και την εξωστρέφεια που υπάρχει για την παρουσίαση της εκδήλωσης και στην Κύπρο, λέγοντας ότι και η Κύπρος είναι οινοπαραγωγός χώρα από αρχαιοτάτων χρόνων και αυτό είναι ακόμα ένα σημείο που ενώνει την Κύπρο με τη Δράμα, όπως άλλωστε και η μαρτυρικότητα της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας παρέδωσε στον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έντυπο αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο παρουσιάζεται η Δράμα και η ιστορία της, προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ