Ταξιδεύουν σήμερα από τη Δράμα στον Βόλο τα ιερά Λέιψανα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη

Ενόψει της εορτής του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου

0
1632

 

H Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος υποδέχεται σήμερα στον Βόλο τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη, του Ομολογητή, το οποίο θα μεταφέρει ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος και όπως είναι γνωστό φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου της Δράμας.

Η ΙΜ Δημητριάδος μά­λιστα θεωρεί εξαιρετική τιμή και ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία και τον λαό της περιοχής την μεταφορά του λειψάνου στον Βόλο.

Η υποδοχή του εντάσ­σεται στο δωδεκαήμερο λατρευτικών εκδηλώσε­ων, ενόψει της εορτής του Πολιούχου του Βόλου, Αγίου Νικολά­ου, που διοργανώνει ο τοπικός Ιερός Μητρο­πολιτικός Ναός, έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Το Ιερό Λείψανο θα μεταφέρει στον Μητρο­πολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, σήμερα Πα­ρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 5.30μ.μ. και θα το υποδεχθεί επισήμως ο Μητροπολίτης Βόλου Ιγνάτιος, επικεφαλής ιερού Κλήρου και λαού. Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί ο Μέγας Πα­νηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Παύλου και στην συνέχεια θα ψαλεί η Πα­ράκληση, το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Οσίου Γεωργίου. Στις 8.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιε­ρά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την Κυριακή 2 Δε­κεμβρίου, στο Μητρο­πολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο θα λειτουργήσει και θα ομι­λήσει ο Σεβ. Μητροπολί­της Δράμας κ. Παύλος.

Το ιερό Λείψανο του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη θα παραμείνει για προσκύνηση έως την Παρασκευή 7 Δεκεμ­βρίου στον ΙΝ του Αγίου Νικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναός του Αγίου Νικο­λάου αποτελεί το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής των κατοίκων του Βόλου, καθώς φιλοξενεί ανέκα­θεν τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις θρησκευτι­κού, εθνικού και κοινω­νικού ενδιαφέροντος. Θεμελιώθηκε στις 9-12- 1928 και εγκαινιάστηκε στις 2-12-1934 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Γερμανό. Είναι έργο του μεγάλου Αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου πάνω στα θεμέλια παλαιότερου ναού που είχε καεί στις 21 Ιουνίου 1898. Το μοναδικής τέ­χνης Καμπαναριό του, ρυθμού μπαρόκ, κτί­σθηκε μεταξύ των ετών 1886 – 1890 από Ιταλούς τεχνίτες με σχέδια του Ιταλού μηχανικού Εβα­ρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του γνωστού μεγάλου Ιταλού ζωγράφου. Υπέ­στη σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 1980 και αναστηλώθηκε ως διατηρητέο μνημείο με τα ίδια μάρμαρα το 1999.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ