Χριστουγεννιάτικο Παζάρι την Δευτέρα από το «Χαμόγελό μας» στο δημαρχείο

0
1621

Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Δήμου Δράμας “Το Χαμόγελό μας”, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, πραγματοποιούν την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 το Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατό­μων με Αναπηρία με στόχο να αναδείξει τα δικαιώματα των αναπήρων για ευημερία και ισότιμη συμμετοχή και προσφο­ρά στην κοινωνία, ταυτόχρονα όμως και τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε σημα­ντικές πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής. Η ελληνική εκπαιδευτική πολιτική, εναρμονιζόμενη με τα προτάγμα­τα του άρθρου 24 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, υποστηρίζει το δικαί­ωμα όλων των μαθητών, συμπε­ριλαμβανομένων των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στο εκπαιδευ­τικό αγαθό και λαμβάνει μέτρα και νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην καταπολέμη­ση κάθε μορφής ανισοτήτων και διακρίσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δράμας. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου είναι μέ­ρος αυτής της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής του Δήμου της Δράμας.

Με ευαισθησία, επιστημονική γνώση και πολυετή επαγγελμα­τική εμπειρία που ανταποκρίνε­ται στις αληθινές ανάγκες των ΑΜΕΑ το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δ. ΔΡΑΜΑΣ διαθέτει Επιστημονική Ομάδα και σύγχρονες κτιριακές εγκατα­στάσεις 400τ.μ. για δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία! Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν. Η απασχόληση πραγματοποιείται σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο, το επίπεδο, την προσωπικότητα και την συ­ναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού από έμπειρο και μόνιμο προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την υγιή προσαρμο­γή του, για την εξέλιξη των ιδιαίτε­ρων κλίσεων του και με σεβασμό στον προσωπικό του ρυθμό. Πρωταρχικός στόχος παραμένει η ευχάριστη καθημερινή απα­σχόληση γεμάτη γνώσεις, γέλιο, χαρά, δράσεις και παιχνίδι.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δ. ΔΡΑΜΑΣ ακόμη παρέχει: • Ενημέρωση και παραπομπή σε εκπαιδευτικές μονάδες, εξειδικευμένους φορείς, κοινωνικές υπηρεσίες ανάλογα με την περίπτωση • Ψυχολογι­κή στήριξη και συμβουλευτική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους • Εφαρμογή εξατομικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης με συγκεκριμένο στόχο με βάση νοητικό-γνωστικό επίπεδο, τις δεξιότητες και ικα­νότητες του κάθε παιδιού σε συ­νεργασία με τον γονέα-κηδεμόνα • Μεταφορά με το αυτοκίνητο που διαθέτει το κέντρο • Κολατσιό με ρόφημα • Εξωτερικό Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ