Τελικές αποφάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου

0
1929

Εγκρίθηκαν από την Οικ. Επιτροπή της ΠΑΜΘ 1.273.316 ευρώ

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2ο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού του έργου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Γενικού Νοσοκομείου της Δράμας προϋπολογισμού μελέτης 2.860.000 ευρώ σε εργολήπτη που πληροί τα κριτήρια και υπέβαλε προσφορά συνολικής δαπάνης 1.273.316 ευρώ, με ποσοστό έκπτωσης 55,48%.

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που θα γίνουν στα κτίρια του Νοσοκομείου της Δράμας εκτείνονται σε μια επιφάνεια 23.460 τ.μ. ενώ η θερμαινόμενη επιφάνεια είναι 21.790 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου συνολικά περιλαμβάνει: αντικατάσταση κουφωμάτων, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, αντικατάσταση ψυκτικών συγκροτημάτων παραγωγής ψυχρού νερού, αντικατάσταση πύργων ψύξεως νερού, αντικατάσταση λεβήτων, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led, τοποθέτηση αισθητήρων αυτόματης ζεύξης φυσικού – τεχνητού φωτισμού και ελέγχου παρουσίας, εγκατάσταση πλήρους συστήματος επιτήρησης κτιρίου (BMS) τριών λειτουργικών επιπέδων 1200 σημείων, αντικατάσταση θερμαντήρων νερού (μπόιλερ), αντικατάσταση κυκλοφορητών νερού, αντικατάσταση στις ζώνες των χειρουργείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού με νέο.Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα αναβαθμισθούν σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Το έργο είναι σαφές ότι είναι σημαντικό για τον νομό μας, καθώς αφορά στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο και είναι δεδομένο ότι θα συμβάλλει στην καλύτερης ποιότητας φροντίδα των κατοίκων της περιοχής μας και όχι μόνο (αφού το Νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί μόνο κατοίκους της Δράμας). Υπενθυμίζεται ότι το Νοσοκομείο της Δράμας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά και πριν από αυτήν, αποδείχθηκε ότι αποτελεί τον πυρήνα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της περιοχής μας χάρη στην προσπάθεια τόσο του προσωπικού όσο και των διοικήσεων του μέχρι σήμερα. Όλα αυτά παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών του, κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και με την καταπόνηση των εργαζομένών του που καλούνται πολύ συχνά με υπερωριακή εργασία να καλύψουν τα κενά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», του Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Δράση 4γ.8.1_Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»
Οι κατασκευαστικές αυτές εργασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου στο τέλος του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!