Τερμάτισε μετά από …55 ώρες ο νικητής των 269 χιλιομέτρων στο Frozen Peaks

0
441

– Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι αγώνες στο Λεκανοπέδιο Κάτω Νευροκοπίου
– Μιλά στα «Χ» ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η φάση των αγώνων της 4η διοργάνωσης του Frozen Peaks που διοργάνωσε στο Νευροκόπι, ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγιναν τρεις αγώνες.
Ο μεγάλος αγώνας με την ονομασία Panorama, των 269 χιλιομέτρων, όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ξεκίνησε στις 6 το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου από το Νευροκόπι, με τη συμμετοχή 34 αθλητών από τους οποίους κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα οι 14. Η αθλητές που συμμετείχαν διέσχισαν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου σε τρεις ημέρες. Ο πρώτος νικητής του αγώνα ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μάγκος από τη Λάρισα, που έκανε χρόνο 55 ώρες μέχρι τον τερματισμό. Ο αγώνας Highland με μήκος 103 χιλιόμετρα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και έγιναν σε αυτήν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω των χιονοπτώσεων στο Φαλακρό. Πρώτος σε αυτό τον αγώνα τερμάτισε ο κ. Θεόδωρος Κουκουλίδης από τη Δράμα, κάνοντας μια διαδρομή 15 ωρών. Στον αγώνα συμμετείχαν 33 αθλητές, από τους οποίους τερμάτισαν οι 26. Ο αγώνας των 47 χιλιομέτρων με την ονομασία “Heroes” ξεκίνησε την Κυριακή με χώρο εκκίνησης το Περιθώρι. Στον αγώνα οι δρομείς πέρασαν από όλα τα οχυρά της περιοχής του Περιθωρίου. Πρώτος νικητής του αγώνας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πανταζής από την Καστοριά και δεύτερος ο κ. Π. Τσάνης από την κοινότητα Πύργων της Δράμας.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και παράλληλες εκδηλώσεις, με παραδοσιακά τραγούδια και ποντιακούς χορούς από τον Σύλλογο Χορευτών Δράμας “Πυρρίχιος” στην πλατεία του Κάτω Νευροκοπίου.
Στους φετινούς αγώνες υπήρξε μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής αφού συμμετείχαν αθλητές από πολλά μέρη της χώρας αλλά και από χώρες του εξωτερικού, όπως από τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία. Στο σύνολό τους οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν 120, δηλαδή λιγότεροι από πέρσι, αλλά αυτό είναι κάτι που αποδίδεται από τους διοργανωτές στο αυξημένο κόστος μετακινήσεων μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης αλλά και το γεγονός ότι την ίδια περίοδο υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι αγώνες.
Πάντως οι άνθρωποι της διοργάνωσης προετοιμάζουν ήδη την επόμενη διοργάνωση, που είναι οι αγώνες six peaks (το όνομα προκύπτει από έξι κορυφές του Φαλακρού). Οι αγώνες, όπως τονίζει στα “Χ” ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, θα γίνουν στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Πρόκειται για νυχτερινό αγώνα, ο οποίος παρουσιάζει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον με εκδηλωμένη, από τώρα, την πρόθεση για συμμετοχή από πολλούς αθλητές. Η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για συμμετοχή θα ανοίξει την επόμενη περίοδο αφού οριστικοποιηθεί η ημερομηνία τέλεσης των αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ