Τέσσερα εκλογικά κέντρα την Κυριακή στη Δράμα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα μιλώντας στα «Χ» κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην ψηφοφορία

0
1856

Ελάχιστος είναι πια ο χρόνος για την ανάδειξη του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων στο Διαρκές Συνέδριο για την ηγεσία του κόμματος. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. Στη Δράμα θα υπάρχουν 4 Εκλογικά Κέντρα με 5 κάλπες στο Διοικητήριο (2 κάλπες), στο ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου,, στο δημαρχείο Προσοτσάνης και στο δημαρχείο Κ. Νευροκοπίου.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Καρβούνης, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην ψηφοφορία. Όπως είπε επίσης, ο πρόεδρος ή η πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει μεγαλύτερη νομιμοποίηση από την μαζική εκλογική διαδικασία. Παράλληλα τόνισε ότι η συμμετοχή στη διαδικασία είναι θέμα δημοκρατίας καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση άρα ο πρόεδρος ή η πρόεδρος του κόμματος θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία της Κυριακής, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι και όλες όσες βρίσκονται σε ηλικία από 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.
Συνολικά στη χώρα έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα. Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίστηκε καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους. Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.
Υποψήφιοι για την προεδρία του κόμμματος είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το Σάββατο ολοκληρώθηκε και το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τις ομιλίες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία που παρουσίασαν τις σκέψεις τους για τον «ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!