Τέσσερα νέα ΚΔΑΠ δημιουργεί ο Δήμος Δράμας

0
13986

Θα λειτουργήσουν τμήματα για τη δημιουργική απασχόληση μαθητών

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας η ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Τα ΚΔΑΠ που δημιουργούνται είναι το Α’ ΚΔΑΠ στο 3ο Λύκειο Δράμας, το Β’ ΚΔΑΠ στο 4ο Λύκειο Δράμας, το Γ’ ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αμισού, το Δ’ ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Σχολείο Καλού Αγρού.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΝΠΔΔ κ. Ανέστης Δερματίδης σημειώνει στα “Χ” ότι «τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση γονιών και μαθητών. Οι τελευταίοι θα μπορούν να απασχοληθούν εκεί δημιουργικά μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου». Ο Δήμος Δράμας προχωρά για πρώτη φορά στην ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ μέσω του Νομικού Προσώπου, όπως εξηγεί ο κ. Δερματίδης εξηγώντας ότι “Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι οι μονάδες στις οποίες απασχολούνται παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας. Σκοπός τους είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσω από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων. Στις μονάδες αυτές μπορούν να απασχολούνται και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα. Παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα δεν γίνονται δεκτά. Για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι απαραίτητη η έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από την Περιφέρεια”.
Η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία των τεσσάρων ΚΔΑΠ ήταν ομόφωνη, ωστόσο κατά την τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή και μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, κ. Χρύσα Σιδερά σημείωσε ότι η παράταξή της είναι σύμφωνη με την ίδρυση και λειτουργία των ΚΔΑΠ αφού αυτό ήταν μέρος και των προγραμματικών της θέσεων. Ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για την λειτουργία τους μέσω του Νομικού Προσώπου, καταθέτοντας την άποψη ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσα από τον ίδιο τον Δήμο Δράμας και από το τμήμα Παιδείας του Δήμου. Διαφορετικά, όπως επεσήμανε η κ. Σιδερά, το Νομικό Πρόσωπο πρέπει να δημιουργήσει νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και αρμοδιότητες αφού αυτή την στιγμή ασκεί αρμοδιότητες, σχετικές με την προσχολική αγωγή (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για παιδιά 1-4 ετών) και την τρίτη ηλικία. «Το ΝΠ δηλαδή δεν έχει αρμοδιότητες για παιδιά σχολικής ηλικίας ούτε διαθέτει προσωπικό ανάλογης εκπαίδευση» και διερωτήθηκε «πώς θα αναλάβει το Ν.Π. την αρμοδιότητα που ασκεί ήδη μια υπηρεσία του Δήμου η οποία διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ