Θα απεικονιστούν ψηφιακά τα θρησκευτικά μνημεία

0
6873

– Το 1ο ΕΠΑ.Λ. και το 2ο Γυμνάσιο Δράμας συνεργάζονται για πρώτη φορά με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών
– Τ. Σαλής στα «Χ»: «Θα δημιουργήσουμε και ένα εικονικό ψηφιακό μουσείο στο οποίο θα μπορεί κάποιος να περπατήσει στους διαδρόμους του και να δει στους τοίχους του τα μνημεία της πόλης»

Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία προκειμένου να παραχθεί έργο πολύ σημαντικό για τη Δράμα προχωρούν το 1ο ΕΠΑ.Λ. και το 2ο Γυμνάσιο Δράμας με την καθοδήγηση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.
Τα δυο σχολεία θα συνεργαστούν για να αποτυπώσουν τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης με τη χρήση χαρτών γεωπληροφορικής, ώστε να δημιουργήσουν ένα εικονικό ψηφιακό μουσείο με εικονική περιήγηση για τα μνημεία και δημιουργία θρησκευτικού τουριστικού οδηγού με αφίσες που θα φιλοξενούν QR Code για κάθε μνημείο.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ο διευθυντής του 1ου Ε.ΠΑ.Λ. Δράμας, κ. Τάσος Σαλής, εξηγεί: «Έχουμε μια πολύ μεγάλη συνεργασία φέτος με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών για τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης, για τα οποία θα συνεργαστούμε και με καθηγητές και μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο. Θα δημιουργήσουμε μια ψηφιακή απεικόνιση των μνημείων στην ιστοσελίδα του σχολείου μας με χάρτες στους οποίους θα φαίνεται το σημείο που βρίσκονται τα μνημεία, αλλά και ένα εικονικό ψηφιακό μουσείο στο οποίο θα μπορεί κάποιος να περπατήσει στους διαδρόμους του και να δει στους τοίχους του τα μνημεία της πόλης».
Ειδικότερα, η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Δράμας και την άμεση καθοδήγηση και συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών. Οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ταξιδέψουν στα θρησκευτικά μνημεία της Δράμας, μέσα από τη δική τους έρευνα αλλά και με επισκέψεις στα αντίστοιχα θρησκευτικά μνημεία της πόλης μας όπου θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη.

Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα είναι:
-η αποτύπωση των θρησκευτικών μνημείων της Δράμας με τη χρήση χαρτών γεωπληροφορικής (GIS),
-η δημιουργία ενός εικονικού ψηφιακού μουσείου με εικονική περιήγηση για τα μνημεία,
-η ψηφιακή τους παρουσίαση στην ιστοσελίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας,
-ένας θρησκευτικός τουριστικός οδηγός και
-αφίσες που θα φιλοξενούν QR Code για κάθε ένα από τα παραπάνω.

Ζητούμενο είναι οι αφίσες να τοποθετηθούν σε πολλά σημεία της πόλης ώστε ο επισκέπτης στην πόλη, σκανάροντας το QR code να έχει άμεση πληροφόρηση για τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης μας.

«Γκράφιτι: ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη Δράμα»
Εν τω μεταξύ, η συνεργασία του 1ου ΕΠΑ.Λ. με το 2ο Γυμνάσιο Δράμας περιλαμβάνει και μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα δράση με τίτλο «Γκράφιτι: ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη Δράμα». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής θα υλοποιηθεί ένα σύνθετο και ομαδοσυνεργατικό project μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου και του 2ου Γυμνασίου Δράμας με σκοπό τη γνωριμία, την ψηφιακή και εικονική παρουσίαση των Γκράφιτι της πόλης και την προώθηση ενός ακόμη λόγου να επισκεφθεί κάποιος την πόλη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ