Θα συζητηθεί ο χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου Δράμας ως «άγονου»

0
2802

– Η απάντηση της Aν. Υπουργού Υγείας προς το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας
– «Αν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή τα κρούσματα αυξηθούν αρκετά, τότε το Νοσοκομείο Δράμας θα αναγκαστεί να αποκτήσει κλινική covid»

Σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Δράμας, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας από την Αν. Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο της Δράμας τη Δευτέρα, όπως ενημέρωσε μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας, κ. Γ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η μοναδική λύση είναι να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο της Δράμας «άγονο» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι άγονο από το ’84; Επειδή εκεί συμφωνούν όλοι οι βουλευτές μεταξύ τους και το κρύβουν κάτω από το τραπέζι; Η υπουργός είπε ότι θα επανεξετάσει όλα τα άγονα νοσοκομεία. Έτσι όπως είναι η Δράμα, που ακόμη δεν έχει οδική σύνδεση με την Εγνατία Οδό, εδώ και τριάντα χρόνια, και παράλληλα καταργήθηκε και η σιδηροδρομική σύνδεση, ποιος γιατρός θα θελήσει να έρθει; Είμαι από αυτούς που υποστηρίζω ότι οι αλλαγές στην υγεία πρέπει να είναι ριζικές. Σπουδάζουμε τους νέους γιατρούς και τους στέλνουμε στην Ευρώπη, γιατί εκεί πληρώνονται περισσότερο».
Επίσης ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις προσωρινές μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, λέγοντας ότι: «Αυτά τα “μπαλωματάκια” με τη μετακίνηση 1 ή 2 συναδέλφων στο νοσοκομείο, από εδώ και από εκεί δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απαντήσεις της κ. Γκάγκα λέγοντας ότι η θέση της Αν. Υπουργού Υγείας στο αίτημα του ιατρικού Συλλόγου να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο Δράμας «άγονο», είναι ότι: «Θα το συζητήσει και θα το λάβει υπόψιν της. Θα ξανακάνει αναπροσαρμογή στο συνολικό χάρτη». Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι στο επόμενο δίμηνο θα γίνει η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο της Δράμας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ζήτησε από την Αν. Υπουργό Υγείας να προκηρύσσεται κάθε θέση γιατρού που καθίσταται κενή λόγω συνταξιοδότησης. Για αυτό το θέμα η κα Γκάγκα είπε ότι «Για τις νέες θέσεις που θα προκηρύσσονται, όταν ένας γιατρός παίρνει ειδικότητα και θέλει να πάει σε κάποιο συγκεκριμένο νοσοκομείο τότε θα πρέπει να περνά τα δύο ή τρία πρώτα χρόνια της ειδικότητάς του σε μικρότερα περιφερειακά νοσοκομεία προκειμένου να καλύπτονται και αυτά».

Μ. Γκάγκα: «Αν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή τα κρούσματα αυξηθούν αρκετά, τότε το Νοσοκομείο Δράμας θα αναγκαστεί να αποκτήσει κλινική covid»
Σχετικά με τη συζήτηση που έγινε με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, για το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί ως “covid” το Νοσοκομείο Δράμας, η ίδια είπε ότι, «Αν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή τα κρούσματα αυξηθούν αρκετά τότε το Νοσοκομείο Δράμας θα αναγκαστεί να αποκτήσει κλινική covid».
Για το θέμα αυτό, χθες, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα ‘Ολγα Βασιλείου είπε ότι «Αυτή τη στιγμή η κλινική covid υπάρχει αλλά λειτουργεί άτυπα, προσθέτοντας ότι προχθές τα κρούσματα στη Δράμα ανήλθαν σε 77 και ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης που βιώνουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Δράμας είναι οι ανεμβολίαστοι». Μάλιστα σημείωσε ότι με την αύξηση των κρουσμάτων θα αναγκαστούν να κλείσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για να μεταφερθούν γιατροί στο Νοσοκομείο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες.
Ειδικά για το θέμα των εμβολιασμών πάντως, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας τόνισε χθες απευθυνόμενος προς τους ανεμβολίαστους ότι «Θα πρέπει να αφήσουν τον εγωισμό και τον φαρισαϊσμό και να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του γεγονότος ότι πεθαίνουν συμπολίτες μας στη Δράμα (από covid). Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ