Θέμα χρόνου η ένταξη του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου

0
6142

– Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ
– Θ. Ζεκερίδης στα «Χ»: «Το έργο πέρασε από την επιτροπή αξιολόγησης και υπάρχει εισήγηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, να το υπογράψει και να το ανακοινώσει»

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με όσα είπε, απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, η ανακοίνωση της ένταξης του έργου που αφορά στην ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου–Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «Αυτή τη στιγμή αναρτώνται και χρηματοδοτούνται αποφάσεις ένταξης έργων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης του Οκτωβρίου. Το δικό μας έργο αξιολογήθηκε τον Νοέμβριο. Πέρασε από την επιτροπή αξιολόγησης και υπάρχει εισήγηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, να το υπογράψει και να το ανακοινώσει».
Στην προτεραιοποίηση των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, είχε τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου, ενώ και η μελέτη για την αγροτική οδοποιία του δήμου είχε κατατεθεί πολύ πριν τεθεί, το πλαφόν των 12 εκατ. ευρώ για έργα του προγράμματος πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης. Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ.
Η βελτίωση των 134 χιλιομέτρων αγροτικού οδικού δικτύου δημοπρατήθηκε ήδη το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται η έναρξη της υλοποίησής του την ερχόμενη άνοιξη. Επίσης, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης εννέα δημοτικών κτηρίων του Δήμου μας, με συνολική χρηματοδότηση από το ΕΠ ΑΜΘ ύψους 1.716.000,00 ευρώ.
Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό έργων στον Δήμο Δοξάτου, μιλώντας χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου είχε επισημάνει πρόσφατα ότι: «Η δημοπράτηση του έργου της Βελτίωσης της βατότητας του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας είναι ένα έργο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας για τον αγροτικό δήμο μας που περιλαμβάνει οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 134 χλμ και άλλες παρεμβάσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη βατότητά του». H ίδια εξήγησε επίσης: «Η πρόταση μας κατατέθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του ΥΠΕΣ τον περασμένο Οκτώβρη και πήραμε την έγκριση της χρηματοδότησης ποσού 6.126.000,00 στις 4 Ιουνίου 2021».
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η έναρξη των εργασιών για την αγροτική οδοποιία θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, σημείωσε η Αντιδήμαρχος για να προσθέσει ότι στην προτεραιοποίηση των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, είχε τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα η ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου, προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ, ωστόσο η μελέτη για την αγροτική οδοποιία του δήμου είχε κατατεθεί πολύ πριν τεθεί, το πλαφόν των 12 εκατ. ευρώ για έργα του προγράμματος πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.
Το έργο της βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Δήμος Δοξάτου είναι ένας μεγάλος αγροτικός δήμος και το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτών ασχολείται με κτηνοτροφικές και γεωργικές εργασίες. Το αγροτικό οδικό δίκτυο σε πολλές περιπτώσεις είναι σε πολύ κακή κατάσταση και για τον λόγο αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον Δήμο Δοξάτου να εξασφαλίσει, την προσβασιμότητα στην εργασία, σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοτών του, όπως εξηγεί η κα Παπαζώτου, η οποία επισημαίνει στο πλαίσιο του έργου εξασφαλίζεται και η ασφάλεια της διέλευσης του δικτύου με την τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων και τεχνικών γεφυριών».
Από τα έργα που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κορυφαίο για τον Δήμο Δοξάτου είναι η κατεδάφιση του παλιού και ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου, προϋπολογισμού 4.950.000. ευρώ.
«Το έργο αυτό είναι σε προτεραιότητα αυτή την στιγμή» όπως έχει επισημαίνει η κα Παπαζώτου και αυτό γιατί: «Τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά κτήρια που δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για σχολικές εγκαταστάσεις. Σε όλες τις επαφές που κάναμε είτε με το Υπουργείο είτε με την Περιφέρεια πιέσαμε αρκετά για να κατανοήσουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό που έλειπε ήταν οι μελέτες. Προετοιμάσαμε λοιπόν τις μελέτες με την τεχνική υπηρεσία και τους ειδικούς συνεργάτες μας και αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη και πήραμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, καταθέσαμε την πρότασή μας, τον περασμένο Μάιο, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Περιμένουμε να γίνει αξιολόγηση. Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν με την επιτροπή αξιολόγησης δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ ολοκληρωμένο φάκελο, χωρίς προβλήματα. Οπότε αναμένουμε να δοθεί και η τελική έγκριση. Θεωρώ ότι είναι θέμα λίγων ημερών»
Σημειώνεται ότι από τις 13 προσκλήσεις του προγράμματος που αφορούσαν τον Δήμο Δοξάτου υπήρχε προετοιμασία για να κατατεθούν προτάσεις σε όλες. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων επισημαίνει: «Επικεντρωθήκαμε τον πρώτο ενάμιση χρόνο στην προετοιμασία αυτών των έργων και τον τελευταίο μισό χρόνο δουλεύουμε έργα μικρότερου προϋπολογισμού με πηγές χρηματοδότησης από ΣΑΤΑ, από ίδιους πόρους κλπ. Ξεχωρίζει πάντως το τρίτο έργο που καταθέσαμε στο «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων, τους αυτοματισμούς, την τηλεμετρία και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, που είναι μια έγκριση που όταν έρθει θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα διότι έτσι ο Δήμος Δοξάτου θα εξασφαλίσει πόρους από την εξοικονόμηση ενέργειας»
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των έργων που προτάθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης από τον Δήμο Δοξάτου, μαζί με την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας είναι της τάξης περίπου των 16 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!