Θέμα λίγων ημερών η λειτουργία του Τελωνείου

0
1476

– Απέδωσε καρπούς η πίεση που ασκήθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση μετά την πρόσφατη ελληνοβουλγαρική σύσκεψη στην Π.Ε. Δράμας
– Η κατεύθυνση που υπάρχει είναι να επαναλειτουργήσει πλήρως από την Πέμπτη 1η Ιουλίου, δηλώνει στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Θετικές είναι οι εξελίξεις στο αίτημα που υπήρχε τόσο από ελληνικής όσο και από βουλγαρικής πλευράς για την επαναλειτουργία του Τελωνείου της Εξοχής και τις μετακινήσεις πολιτών. Μέχρι σήμερα περνούν από το Τελωνείο Εξοχής μόνο μεταφορικά μέσα με εμπορεύματα, λόγω της ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ωστόσο, το αίτημα που υπάρχει από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο είναι τελικά η δίοδος της Εξοχής να επαναλειτουργήσει με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για τις μετακινήσεις πολιτών, όπως συμβαίνει με άλλες εισόδους της χώρας. Αυτό άλλωστε εκφράστηκε με σαφήνεια και με το ψήφισμα που καταρτίστηκε από την πρόσφατη ελληνοβουλγαρική συνάντηση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έγινε στη Δράμα, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερεριάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου στις 17 Ιουνίου και είχε ως αποδέκτη τόσο την ελληνική όσο και την βουλγαρική πολιτική ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ» σε προχθεσινή επικοινωνία του Βούλγαρου Προξένου με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, υπήρξε η ενημέρωση ότι το τελωνείο της Εξοχής θα επαναλειτουργήσει και για μετακινήσεις πολιτών την ερχόμενη Πέμπτη 1 Ιουλίου.
Την προοπτική αυτή επιβεβαίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στα «Χ», ο οποίος παρόλα αυτά είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση.
Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, μετά τις πιέσεις που υπήρξαν και μετά την πρόσφατη διευρυμένη ελληνοβουλγαρική σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τόσο από την βουλγαρική πλευρά όσο και από την ελληνική, υπήρξε ενημέρωση ότι η κατεύθυνση είναι να επαναλειτουργήσει το τελωνείο της Εξοχής και για τις μετακινήσεις πολιτών από την 1η Ιουλίου. Η πληροφόρηση αυτή υπήρξε προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και από την βουλγαρική πλευρά, σε επικοινωνία που υπήρξε το Σάββατο 26 Ιουνίου.
Πέρα από την αναγκαιότητα που υπάρχει για την πλήρη επαναλειτουργία του Τελωνείου της Εξοχής, η λειτουργία της συνοριακής διόδου της Δράμας, θα αποσυμφορήσει τον φόρτο που αυτή την στιγμή παρουσιάζεται στα υπόλοιπα τελωνεία, στα οποία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ταλαιπωρίας και πολύωρης αναμονής ανθρώπων που έχουν σκοπό να περάσουν τα σύνορα, εξαιτίας των ελέγχων που πρέπει να γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Από την άλλη πλευρά, η απελευθέρωση της διέλευσης πολιτών από το τελωνείο της Εξοχής θα εξυπηρετήσει ανάγκες που σχετίζονται με τις μετακινήσεις εργαζομένων από και προς την Ελλάδα. Επίσης, θα εξυπηρετήσει μετακινήσεις τουριστών από τη Βουλγαρία, μεγάλο μέρος των οποίων μέσω του τελωνείου της Εξοχής κατευθυνόταν μέχρι και πριν από την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης προς την Καβάλα και τη Θάσο όπως και προς τις υπόλοιπες παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ