Βραβεύτηκαν στην Αθήνα οι δύο 9χρονες Δραμινές που συγκίνησαν το Πανελλήνιο

0
5668

Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards: «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο»

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.
Με ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, με κεντρικό μήνυμα: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!
Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Στην κατηγορία «Παιδιά που βοήθησαν Παιδιά/ Κοινωνία» απονεμήθηκε βραβείο από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, στις μαθήτριες από το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας.
Η Δήμητρα και η Ευαγγελία μαθήτριες της Γ’ τάξης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας αντίστοιχα, δέχτηκαν φέτος κατ’ οίκον διδασκαλία εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας. Τα κορίτσια δημιούργησαν την εφημεριδούλα «Τρία πουλάκια κάθονταν» σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο από τα δύο τεύχη, αυθόρμητα αποφάσισαν να διανείμουν την εφημερίδα τους σε συγγενείς και φίλους και να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν παιδιά που είχαν γνωρίσει στο νοσοκομείο και χρειάζονταν ενίσχυση από φορείς εκτός της οικογένειάς τους. Έχοντας γνωρίσει στο νοσοκομείο το έργο του Συλλόγου “Λάμψη” που στηρίζει καρκινοπαθή παιδιά σκέφτηκαν να προσφέρουν τα χρήματα που θα μαζέψουν στον συγκεκριμένο Σύλλογο. Έτσι με το αυτοκίνητο των γονιών, με μάσκες και ξεχωριστό ζήλο συγκέντρωσαν 400€ τα οποία δώρισαν στη «Λάμψη». Τα δύο μικρά κορίτσια βοήθησαν άλλα παιδιά που είχαν ανάγκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα παιδιά έχουν τη δύναμη να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.
Οι 10 νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile, χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες, έλαβαν το Βραβείο YouSmile, ωστόσο όλα τα παιδιά που κατέθεσαν υποψηφιότητα έλαβαν τιμητικούς επαίνους.
Οι συμμετοχές φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του συνακόλουθου κλεισίματος των σχολείων, έφτασαν στις 6.220 από 122 σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά, στα 5 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 29.700 μαθητές από 550 σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ