Θέμης Ζεκερίδης: «Στόχος να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το έργο»

0
8842

Σε εξέλιξη το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στον Δήμο Δοξάτου που θα λύσει το ζήτημα και στις εργατικές κατοικίες του Αγ. Αθανασίου.

Εγκρίθηκε στις αρχές Μαΐου από το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας για την υλοποίηση αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και κατασκευή εξωτερικών δικτύων σύνδεσης οικισμών Δήμου Δοξάτου.
«Η εγκατάσταση της Επεξεργασίας Λυμάτων είναι μέρος του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το έργο. Για το ειδικό πρόβλημα που υπάρχει στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Αθανασίου, με το οποίο ασχοληθήκαμε πάμπολλες φορές, πιστεύω ότι θα δοθεί οριστική λύση όταν θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός» σημείωσε χθες στα «Χ» ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θ. Ζεκερίδης.
Προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας θα πραγματοποιήσει αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες και συγκεκριμένα στους οικισμούς, αλλά και μεταξύ των οικισμών Κυργίων, Αγίου Αθανασίου, Αγοράς, Δοξάτου, Κεφαλαρίου, Πηγαδιών, Καλαμπακίου, Αγίας Παρασκευής, Καλαμών, Νεροφράκτη και Φτελιάς.
Ειδικότερα, οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες που θα διενεργηθούν αφορούν τα εξής: εποπτεία και παρακολούθηση εκσκαφικών εργασιών, ανασκαφική παρέμβαση και αποκάλυψη αρχαίων κινητών και ακίνητων ευρημάτων, περισυλλογή αρχαίων επιφανειακή και κατά τις εκσκαφές, μεταφορά αρχαίων στο αρχαιολογικό μουσείο Δράμας, καθαρισμός, καταγραφή και συντήρηση αρχαίων, τήρηση ημερολογίου εργασιών, φωτογράφηση ευρημάτων κτλ.
Οι εργασίες θα εξελίσσονται παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του έργου, ενώ ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών ανέρχεται σε 260.000€ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών θα εκδοθεί απόφαση μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με τη διατήρηση ή μη και την προστασία των αρχαιοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ