Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Άμεση ανάγκη στελέχωσης της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Δράμας με παιδοψυχίατρο

0
2151

Αναφορά στη Βουλή με αφορμή δημοσίευμα των «Χ»


 

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε στους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, αναφορά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας», της 15ης Φεβρουαρίου 2020 και τίτλο: «Νομός Δράμας, φτωχός συγγενής και στην ψυχική υγεία».
Το δημοσίευμα περιελάμβανε την επιστολή του προέδρου του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Δράμας, κ. Αλβανόπουλου, προς τους βουλευτές της περιοχής, με την οποία ζητούσε να στελεχωθεί άμεσα η Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία της Δράμας με παιδοψυχίατρο. Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Δράμας είναι μία αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και πρόοδο των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Αλβανόπουλος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ένας ολόκληρος νομός να μην μπορεί τόσα χρόνια να στελεχώσει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με έναν παιδοψυχίατρο. Όπως αναφέρει, οι πλησιέστερες ιατροπαιδαγωγικές υπηρεσίες χωροταξικά είναι εκείνες που εδρεύουν στις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αναγκάζονται να μετακινούνται προς αυτές τις πόλεις με κόπο και οικονομικό κόστος, που συχνά είναι δυσβάσταχτα για τις δυνατότητες τους.
Κατόπιν τούτων, ο κ. Ξανθόπουλος κατέθεσε την συγκεκριμένη αναφορά στη Βουλή και αναμένει από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση για τις ενέργειες τους με σκοπό την ικανοποίηση του ευλόγου αυτού αιτήματος.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ