Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Δράμας: Ερώτηση για την καθυστέρηση στην κατανομή πιστώσεων προς τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και εποπτευόμενους φορείς για το 2020

0
2270

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, συνυπέγραψε με άλλους 29 συναδέλφους του, την ερώτηση του τομεάρχη για θέματα αθλητισμού, Γ. Μπουρνού, σχετικά με την καθυστέρηση στην κατανομή των πιστώσεων οικονομικού έτους 2020 για τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους εποπτευόμενους φορείς.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η Πολιτεία επιχορηγεί σε ετήσια βάση τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους εποπτευόμενους, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, φορείς, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού. Η οικονομική αυτή ενίσχυση επιτρέπει τον έγκαιρο προγραμματισμό και την υλοποίηση του αναπτυξιακού και αγωνιστικού πλάνου των Ομοσπονδιών ενώ, παράλληλα, επιτρέπει στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Περαιτέρω, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020, όλες οι Ομοσπονδίες που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα εργάζονται πυρετωδώς για την σωστή προετοιμασία των Αθλητών με σκοπό την πληρέστερη και την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας.

«Δυστυχώς, όπως και στην περίπτωση της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή της 3ης δόσης του 2019, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η κατανομή των πιστώσεων οικονομικού έτους 2020 για τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους εποπτευόμενους φορείς. Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο έτος, η κατανομή των πιστώσεων, που περιείχε μεσοσταθμική αύξηση 10%, είχε εκδοθεί εγκαίρως τον Ιανουάριο ενώ η πρώτη δόση προς τους δικαιούχους είχε εκταμιευτεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο ρωτούν την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού πού οφείλεται η σημαντικότατη καθυστέρηση στην κατανομή των πιστώσεων οικονομικού έτους 2020 και τι προτίθεται να πράξει για τη μη περαιτέρω καθυστέρηση και την άμεση καταβολή της α’ δόσης των επιχορηγήσεων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η προσπάθεια και το έργο των αθλητικών ομοσπονδιών καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των εποπτευόμενων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, ζητούν να μάθουν αν υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση στα ποσά που θα κατανεμηθούν, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες των φορέων εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ