Απεργία πείνας στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου

0
2343

Περισσότεροι από 400 μετανάστες στο κέντρο διαμαρτύρονται
Τι είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Τάσος Καγιάογλου

Περισσότεροι από τετρακόσιοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία και άλλες χώρες ξεκίνησαν χθες απεργία πείνας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι της Δράμας σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή).

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι «Βρίσκονται στο στρατόπεδο μετά από τις ρατσιστικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ τους τελευταίους μήνες.
Αρκετοί έχουν πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ακόμη και πάνω από δέκα. Κάποιοι είχαν άδειες παραμονής και έληξαν επειδή δεν εξασφάλισαν τα ένσημα αφού οι εργοδότες δεν τα απέδιδαν. Άλλοι είδαν απορρίψεις σε αιτήσεις ασύλου μετά από χρόνια ολόκληρα αναμονής.
Είναι αδιανόητο αιτούντες ασύλου με εργασία να συλλαμβάνονται στα χωράφια και να ρίχνονται στις φυλακές.
Εκεί οδηγεί η εφαρμογή των νέων ρατσιστικών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους που σπέρνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μιλώντας χθες στα Χρονικά ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Τάσος Καγιάογλου επιβεβαίωσε ότι έγινε χθες απεργία πείνας από τους μετανάστες που κρατούνται στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι “Οι μετανάστες δεν έφαγαν το μεσημεριανό. Στην συνέχεια περίπου 150 από αυτούς σιτίστηκαν. Τα πράγματα είναι ομαλά και δεν έγινε κάποια φασαρία. Απεργία πείνας έχει γίνει και παλαιότερα. Δεν υπήρξε πάντως κάποιο πρόβλημα στον Δήμο. Το κέντρο έτσι και αλλιώς είναι κλειστού τύπου. Δεν υφίσταται κάποιος κίνδυνος για ανεξέλεγκτες καταστάσεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ