Θερμές ευχαριστίες από την οικογένεια Στολίγκα για την ονοματοδοσία οδού με το όνομά του

0
1494

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την οικογένειά μας και δικαίωση της ακέραιης προσωπικότητας του εκλιπόντος» αναφέρει η σύζυγός του σε επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη τού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας για την ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με την ονοματοδοσία τής «Ανωνύμου οδού 42» που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου, σε οδό «Στέφανος Στολίγκας», μετά από εισήγηση της Εταιρείας Δραμινών μελετών, απηύθυνε η οικογένεια τού Στέφανου Στολίγκα και συγκεκριμένα η σύζυγός του.
Σε ευχαριστήρια επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η κα Πίτσα Στολίγκα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η θετική ανταπόκρισή σας προς το αίτημα που κατέθεσε η Εταιρεία Δραμινών Μελετών, μέλος της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την οικογένειά μας και δικαίωση της ακέραιης προσωπικότητας του εκλιπόντος.
Ο αείμνηστος Στέφανος Στολίγκας υπήρξε επίλεκτο μέλος της Δραμινής Κοινωνίας. Συμμετείχε ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου μας.
Μάχιμος δημοσιογράφος μέχρι τη συνταξιοδότησή του, με σεμνότητα και ήθος ανέδειξε και υπερασπίστηκε τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, με γνώμονα τη δίκαιη επίλυση τους, για το κοινό καλό.
Κατά τη διάρκεια του βίου του, ο Στέφανος Στολίγκας, λόγω της σεμνότητας και της αξιοπρεπούς στάσης του, υπήρξε αγαπητός στο σύνολο των Δραμινών πολιτών και η μνήμη του θα μείνει άσβεστη σ’ όλους όσοι τον γνώρισαν.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσει το όνομά του σε μία από τις οδούς της πόλης μας αποτελεί ύψιστη τιμή προς έναν άνθρωπο που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε το δύσκολο και αμφιλεγόμενο σε πολλούς, χώρο της δημοσιογραφίας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τον Δήμαρχο Δράμας και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας για την απόφασή τους αυτή».
Σχετικά με τον Στέφανο Στολίγκα αξίζει να σημειωθεί ότι έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, το 2017. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα από γονείς που είχαν καταγωγή από την Ήπειρο και ήταν το τελευταίο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Εργάστηκε μαζί με σημαντικούς δημοσιογράφους, αποκτώντας σημαντική εμπειρία, ενώ υπήρξε ανταποκριτής αρκετών εφημερίδων και ο ίδιος εξέδωσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Νέος Άνθρωπος».Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία δίπλα σε μεγάλους δημοσιογράφους εκείνης της εποχής. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος, συμμετέχοντας και από τη θέση αυτή στο γίγνεσθαι του τόπου μας. Ο ίδιος, πέραν των άλλων, ήταν ενεργό μέλος της Εταιρείας Δραμινών Μελετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ