«1007 κρούσματα στη Δράμα από την 1η Σεπτεμβρίου»

0
2988

– Συνάντηση φορέων για την υγειονομική κρίση έγινε την Τρίτη στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Δράμας
– Γιώργος Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στη Δράμα αγγίζουν τα νούμερα του περσινού Νοέμβρη»
– Υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει χωρίς rapid test ή πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού

Συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας Covid-19 και τον εμβολιασμό στην Π.Ε. Δράμας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/09, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στον 2ο όροφο του Διοικητηρίου. Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, το ΣΕΠΕ Δράμας και οι Δήμοι του Νομού Δράμας, Δράμας, Δοξάτου, Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης.
Μετά την συνάντηση των εκπροσώπων φορέων, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος μίλησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε για όσα συζητήθηκαν στην διάρκεια της σύσκεψης αλλά και για την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.
Ειδικότερα, η κ. Θεσσαλονικά Καρατζόγλου σημείωσε: «Ήταν μία πρόσκληση που αναλήφθηκε από κοινού από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλο κι από εμένα ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου, για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής, ειδικά επειδή έχουν εφαρμοστεί και περιοριστικά μέτρα την εβδομάδα που διανύουμε. Και κυρίως για το θέμα του εμβολιασμού και της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, η οποία είναι πολύ χαμηλή στην περιοχή μας. Ήταν τιμή μας και χαρά μας το γεγονός ότι παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν. Κάναμε μια πολύ ουσιαστική κουβέντα». Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας απηύθυνε έκκληση για άλλη μια φορά στον κόσμο να εμβολιαστεί, «γιατί είναι η μόνη λύση που βλέπουμε απέναντι στο φαινόμενο Covid-19 αυτή την ώρα και σε αυτό που τραβάει ο τόπος μας. Απέναντι στο γεγονός ότι το Νοσοκομείο Δράμας πρέπει να αντέξει. Αντέχει. Δεν είναι μόνο Νοσοκομείο Covid, αλλά είναι Νοσοκομείο κάθε νόσου κι έτσι πρέπει να παραμείνει. Άρα πρέπει να βοηθήσουμε, για να βοηθηθούμε όλοι».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμα κ. Γιώργος Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Από κοινού με την αγαπητή Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Καρατζόγλου κάναμε αυτή την πρόσκληση σε ενημέρωση-συζήτηση με αρμόδιους φορείς της κοινωνίας μας γιατί έχουμε δει τα τελευταία επίσημα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας γύρω από τα κρούσματα στη Δράμα να έχουν φτάσει τα νούμερα του περσινού Νοέμβρη, όταν θρηνήσαμε τα θύματα και ονομάστηκε ο “μαύρος Νοέμβρης” για τον Νομό Δράμας. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ δυσάρεστη θέση, διαβάζοντας νούμερα με αριθμό 1.007 κρουσμάτων, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου. Επίσημο στοιχείο είναι επίσης ότι ο αριθμός των εμβολιασθέντων στη Δράμα είναι στο 43% παρά κάτι δεκαδικά. Αυτό το νούμερο αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όλα αυτά μας οδήγησαν στην πρόσκληση των αρμοδίων φορέων και από κοινού αναδείξαμε κάποια σημεία, τα οποία θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε σε κοινή συνεργασία με όλους, έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη των δύσκολων ημερών που περάσαμε πέρυσι. Θεωρώ ότι ήταν μια αρχή η σημερινή ημέρα και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πάλι συνάντηση για να δούμε την πρόοδο αυτών που έχουμε αναδείξει σήμερα».
Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι μετείχαν στην σύσκεψη και τοποθετήθηκαν με απόλυτη ειλικρίνεια, «έτσι ώστε να δούμε την πραγματικότητα, χωρίς να βάζουμε κάτι κάτω από το χαλί. Πρέπει να αναδείξουμε την πραγματικότητα και αυτό κάναμε όλοι εδώ, με τη γνώμη που έχουμε και με θάρρος απέναντι στον κόσμο να πούμε την αλήθεια. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Εγώ θέλω να δηλώσω ότι είμαι δέκτης τηλεφωνημάτων και παραπόνων, γιατί βγαίνω μπροστά ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Νομίζω ότι ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας είναι καθήκον μου να το κάνω κι αυτό κάνω».
Σχετικά με τα βήματα που αποφασίστηκε να ακολουθηθούν κατά διάρκεια της σύσκεψης φορέων ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Πρέπει να υπάρξουν άμεσα κοινές συνεντεύξεις από το ιατρικό προσωπικό του Νομού. Οι γιατροί μας, δηλαδή, να βγουν μπροστά, γιατί αυτοί έχουν τη γνώση και αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις όποιες κακόβουλες φωνές ακούγονται γύρω από τη μετάδοση της πανδημίας. Άρα, το φορτίο το μεγάλο το παίρνει η ιατρική κοινότητα και νομίζω ότι είναι κοινή παραδοχή όλων ότι θα γίνει, με εμάς συνοδοιπόρους στην ενημέρωση στον βαθμό που μπορούμε και μας επιτρέπεται».

Τι ειπώθηκε σχετικά με τους ελέγχους της Αστυνομίας και τις παραβάσεις στην Δράμα – «Έντονη παραβατικότητα το τελευταίο διάστημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φορέων και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται για την τήρηση των μέτρων προστασίας, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης είχαν επισημάνει ότι καθημερινά γίνονται έλεγχοι στη Δράμα με ειδικές ομάδες αστυνομικών (τόσο ένστολοι όσο και με πολιτικά). Ανέφεραν επίσης ότι οι προσπάθειες αυτές θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, επειδή κάποιες δραστηριότητες λόγω των καιρικών συνθηκών θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις στον χώρο της εστίασης, είπαν ότι αυτές είναι μοιρασμένες μεταξύ πελατών και εργαζομένων, ενώ παρότι έχουν επανειλημμένα έχουν ελεγχθεί καταστήματα, επανειλημμένα καταγράφονται παραβάσεις. Ωστόσο πρόσθεσαν ότι αυτή η κατάσταση δεν αφορά όλο τον χώρο της εστίασης αλλά λίγα καταστήματα. Παράλληλα, μίλησαν για έντονη παραβατικότητα το τελευταίο διάστημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στο ΚΤΕΛ και τα λεωφορεία που χρησιμοποιεί ο ΟΣΕ, καθώς υπάρχει κόσμος ο οποίος ταξιδεύει χωρίς να έχει έγγραφα από rapid test ή πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!