Θετικά μηνύματα για τις επιδόσεις των Δραμινών μαθητών στις πανελλαδικές

0
643

– Έπεσε χθες η αυλαία των εξετάσεων στα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
– Τι λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας. κ. Γ. Γαζάνης


 

Πολύ καλά φαίνεται να τα πήγαν οι Δραμινοί υποψήφιοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην διάρκεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα τουλάχιστον με την εικόνα που έχει αποκομιστεί από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Δράμας. Χθες έπεσε η αυλαία των εξετάσεων στα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Μαθηματικός και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας. κ. Γιάννης Γαζάνης, ανέφερε χθες ότι οι μαθητές ξεκίνησαν πολύ καλά με την Έκθεση που είχε ένα εύκολο θέμα στο οποίο μπορούσαν να τοποθετηθούν όλοι οι μαθητές. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: “Αυτό φαίνεται και από την ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα ότι οι βαθμοί στην Έκθεση θα είναι υψηλοί. Μετά την Έκθεση, στη θεωρητική κατεύθυνση ακολούθησαν τα Αρχαία που ήταν εύκολα και στην θετική κατεύθυνση τα Μαθηματικά που ήταν πιο εύκολα από πέρσι και η Βιολογία, στην οποία τα θέματα ήταν πιο εύκολα από πέρσι απλά ήταν περισσότερα και ήθελε καλή διαχείριση χρόνου. Γενικότερα στα φετινά θέματα, η διαχείριση χρόνου την ώρα των εξετάσεων πιστεύω ότι έχει παίξει το σημαντικό ρόλο στην απόδοση των μαθητών. Οι μαθητές δεν είχαν θέμα με το γνωστικό κομμάτι όσο με το να είναι προσεκτικοί και παρατηρητικοί και να μπορούν να σκέφτονται και λίγο συνδυαστικά”.
Όπως επίσης είπε ο κ. Γαζάνης, τα θέματα στα Λατινικά την τρίτη ημέρα των εξετάσεων ήταν πολύ εύκολα. Στην θετική κατεύθυνση υπήρξαν πολλά θέματα στη Χημεία για ένα τρίωρο. «Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν τα παιδιά θα χρειαζόταν 4 ώρες για να τα λύσουν» σημείωσε ο ίδιος.
«Σε ό,τι αφορά τον Προγραμματισμό, εκεί τα θέματα ήταν όπως πέρσι, δηλαδή βατά και εύκολα. Στην τελευταία ημέρα των εξετάσεων (χθες), η Φυσική ήταν λίγο δύσκολη στο θέμα (γ). Αλλά ήταν και πολλά τα θέματα όπως συνηθίζεται τελευταία στο ίδιο μάθημα. Στην Ιστορία τα θέματα ήταν πολύ εύκολα όπως και γενικότερα στη θεωρητική κατεύθυνση. Το ίδιο εύκολα ήταν και στην Οικονομία» είπε ο κ. Γαζάνης για να προσθέσει: «Συμπερασματικά, στο 1ο πεδίο και στο 4ο πεδίο τα θέματα ήταν εύκολα σχετικά και στα 4 μαθήματα. Ενώ στο 2ο πεδίο και στο 3ο πεδίο ήταν πιο απαιτητικά τα θέματα στη Φυσική και πιο πολλά στη Χημεία».
Ακολουθεί στη συνέχεια η διαδικασία των εξετάσεων και στα ειδικά μαθήματα ενώ αναμένεται και ο ορισμός των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής από τις σχολές καθώς και η ανακοίνωση των βαθμών, κάτι που όπως είπε ο κ. Γαζάνης αναμένεται να γίνει σε περίπου 2-3 εβδομάδες. «Τα μηνύματα που έρχονται και από τους συναδέρφους είναι για την απόδοση των μαθητών φέτος είναι πάρα πολύ αισιόδοξα και λόγω των θεμάτων που ήταν σχετικά εύκολα αλλά και λόγω της προετοιμασίας που ήταν πιστεύω εξαιρετική από όλους τους συναδέρφους» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!