Θετική είναι η στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσον αφορά την εξέλιξη του έργου που σχετίζεται με τις παρεμβάσεις αποκατάστασης, της τάξης των 255.000 ευρώ, στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου της Δράμας ενώ καταφατική ήταν η απάντηση και στην πρόταση για την εξέλιξη της υλοποίησης συνολικότερων παρεμβάσεων επί του κτιριακού συγκροτήματος που σήμερα παρουσιάζει πολλά προβλήματα μεταξύ των οποίων και θέματα στεγανότητας.
Τα θέματα αυτά τέθηκαν από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιο Πούλιο ο οποίος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι, το πρώτο έργο που θα αρχίσει να υλοποιείται από τις αρχές του νέου χρόνου (και για το οποίο η μελέτη έγινε από τις υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας), αφορά την ανακατασκευή των WC του κοινού και την δημιουργία νέων WC για ΑμεΑ, επίσης την ανακατασκευή του υπογείου και την πυρασφάλεια του κτιρίου.
Το δεύτερο έργο αφορά την διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί της προηγούμενης ακόμη κυβέρνησης σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και σχετίζεται με την ολική αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου, δηλαδή την ενεργειακή αναβάθμισή του και ουσιαστικά την ανακατασκευή του κτιρίου. Η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις αυτές θα αντληθεί από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων).
Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πάνο Αλεξανδρή κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα θέματα αυτά, ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας ενόψει της λειτουργίας των Φυλακών στο Νικηφόρο εντός του 2020 ή το αργότερο εντός του 2021, να γίνει αναδιανομή του οργανογράμματος των δικαστηρίων. Εφόσον λειτουργήσουν οι φυλακές στην Δράμα, το δυναμικό των εισαγγελέων δεν επαρκεί όπως είπε. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο δυο θέσεις εισαγγελέων τη Δράμα και απαιτείται τουλάχιστον μια τρίτη αν όχι και μια τέταρτη θέση εφόσον ανοίξει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πάνος Αλεξανδρής έδειξε ότι κατανοεί το πρόβλημα. Επόμενο βήμα για να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα είναι να υπάρξει συνάντηση και με την ηγεσία του Αρείου Πάγου ώστε όταν οι φυλακές λειτουργήσουν να υφίσταται η απαιτούμενη υποδομή και από υπηρεσιακής πλευράς, όπως εξήγησε ο κ. Αν. Πούλιος.
Η συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και κατά την διάρκεια της επισκέφθηκε τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πάνο Αλεξανδρή, αντιπροσωπεία Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ροδόπης κα. Ι. Χατζηαντωνίου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δράμας κ. Α. Πούλιο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ορεστιάδας κα. Α. Μεμετζή.
Στην ίδια συνάντηση όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας «τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία του Εφετείου Θράκης αλλά και τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία καθώς και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν εν γένει οι δικηγόροι στην άσκηση των καθηκόντων τους. Η συνάντηση και η συζήτηση έγινε σε απόλυτα θετικό κλίμα και από κοινού συμφωνήθηκε η τακτική επαφή προκειμένου να δρομολογηθούν στα πλαίσια του εφικτού, λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν. Ακολούθως την Τρίτη 10-9-2019 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Δ.Ε. αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Ευρώπη Αρτόγλου (Δ.Σ. Κιλκίς), τον Αντιπρόεδρο κ. Άρη Ροζάκη (Δ.Σ. Ηρακλείου), τον Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Πούλιο (Δ.Σ. Δράμας), την Ταμία κ. Μαρία Νάκα (Δ.Σ. Ιωαννίνων) και τα μέλη κ.κ. Αθανάσιο Μακρυγιάννη (Δ.Σ. Λαμίας) και Ιωάννη Αγγελάκο (Δ.Σ. Τρίπολης) επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη, στον οποίο και έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, κυρίως όσοι εξ αυτών διαμένουν και εργάζονται εκτός Αθήνας, στην πρόσβαση και την εξυπηρέτησή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία υπάγονται και κυρίως με το Τ.Υ.Δ.Ε. Συμφωνήθηκε δε από κοινού, πέραν των προτάσεων που υποβλήθηκαν και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν θετικά, να υπάρξει συνεχής ενημέρωση και επαφή προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό τα ζητήματα που προκύπτουν».