Ανεμοδείκτης 19-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2268

ΕΠΙΣΚΕΨΗ εργασίας στα σπιτάκια της ΔΕΗ στο Μεσοχώρι έγινε από τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον υπεύθυνο του ΚΠΕ κ. Γεώργιο Καρυπίδη προκειμένου να διερευνηθούν ζητήματα που σχετίζονται την αξιοποίηση και βελτίωση του χώρου. Η βούληση του Δήμου Παρανεστίου όπως και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας είναι η ανάδειξη και η μετατροπή του οικισμού σε ζωντανό κομμάτι του Δήμου Παρανεστίου όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Τάσος Καγιάογλου. Εκτιμούμε ότι το θέμα της περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής τίθεται αρκετά χρόνια, καιρός είναι να προχωρήσει περαιτέρω προς όφελος της περιοχής.

ΔΥΟ δραμινοί δρομείς, ο Πέτρος Γιάγκου και ο Σαρήγιαννης Θεόφιλος τρέχουν σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραπόστασης του κόσμου, το Σπάρταθλον. Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο, που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Ο απαιτητικός αυτός αγώνας ξεκινά στις 7 π.μ., συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Τερματίζεται στη Σπάρτη στις 19:00 του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ώστε ο αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης). Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο κέντρο της πόλης ανέφερε χθες ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ευχόμενος «Καλή Επιτυχία» στους δραμινούς αθλητές και έναν υγιή τερματισμό… Καλή επιτυχία και κυρίως καλή δύναμη λοιπόν στους δρομείς.

ΣΥΣΚΕΥΗ σίτισης των αδέσποτων τοποθέτησε ο Δήμος Δράμας και πολύ καλά έκανε στον χώρο απέναντι από το πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας. Ένα ειδικό μηχάνημα που παράλληλα με την ανακύκλωση προάγει και τα φιλοζωικά αισθήματα τα οποία όπως δείχνουν οι εποχές που διανύουμε βρίσκονται σε κρίση. Βλέπε κακοποιήσεις ζώων στην Ψηλή Ράχη (πρόσφατα) όπου άκουσον – άκουσον πυροβολήθηκε ένα γαϊδουράκι και άλλα περίεργα όπως την θανάτωση μιας αλεπούς και το κρέμασμά της σε δημόσιο χώρο στην περιοχή του Μαυροβάτου πάλι τις τελευταίες ημέρες. Τα ζώα έχουν ανάγκη από περισσότερο σεβασμό… Όσο για το μηχάνημα σίτισης των αδέσποτων ζώων καλό είναι, αλλά δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο μπορεί να δώσει λύση από μόνο του διότι αδέσποτα υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης. Ωστόσο και μόνο για λόγους βελτίωσης της ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα καλό είναι να υφίσταται.

ΕΓΚΥΚΛΙΟ εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας στην οποία ορίζει νέα αργία την ημέρα της 27ης Σεπτεμβρίου, οπότε και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλα τα δημόσια σχολεία στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019. Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, σκοπός είναι η ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Προτείνεται, μάλιστα, στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσεων εντός σχολικού ωραρίου μια σειρά από αθλητικές δράσεις, όπως: Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, Βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά. …χαράς ευαγγέλια από την άλλη πλευρά για τους μαθητές διότι στις μύριες τόσες αργίες της σχολικής χρονιάς προστίθεται ακόμη μια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ