Θετική η παράδοση των φυλακών

0
9127

H διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων θα απαιτήσει τουλάχιστον δώδεκα μήνες – Με τη λειτουργία των φυλακών θα ωφεληθεί συνολικά η περιοχή της Δράμας.
Μιλάει στα «Χ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Αν. Πούλιος.

Την ικανοποίησή του, για την εντός των προθεσμιών παράδοση τελικά του έργο των Φυλακών Νικηφόρου, εξέφρασε χθες μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος μετά και τις προχθεσινές δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου σχετικά με την παράδοση του κτιρίου του σωφρονιστικού καταστήματος στις 4 Ιουνίου.
Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού, των διοικητικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν έχει καν ξεκινήσει. Μάλιστα εκτίμησε ότι με δεδομένο πως οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ απαιτούν τουλάχιστον ένα δωδεκάμηνο για να ολοκληρωθούν θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να περαιωθεί αυτή η διαδικασία ακόμη και αν έβγαινε σήμερα η σχετική προκήρυξη.
Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας, όποτε ιδρύονται φυλακές, δεν έχουν καινούργιο προσωπικό στο 100% της σύνθεσής τους, αλλά ξεκινούν με πεπειραμένους εργαζόμενους. «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία του ορισμού διευθυντή και της απόσπασης κάποιων εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται σε άλλες φυλακές. Μετά θα πρέπει να ακολουθήσει η πρόσληψη των 256 εργαζομένων. Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνουν όλα αυτά ίσως ξεπερνά τους δώδεκα μήνες. Συνεπώς, είναι ευχάριστο ότι το κτιριακό μέρος των φυλακών παραδίδεται αλλά για τη λειτουργία των φυλακών θα απαιτηθεί ακόμη πολύς χρόνος και βέβαια ενέργειες που αφορούν την πρόσληψη του προσωπικού» επεσήμανε ο κ. Αναστάσιος Πούλιος.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα οφέλη που θα έχει τελικώς η λειτουργία του νέου σωφρονιστικού καταστήματος εξήγησε ότι «Με τη λειτουργία των φυλακών θα ωφεληθεί συνολικά η περιοχή της Δράμας. Οι προδιαγραφές είναι για 600 κρατουμένους. Αυτό σημαίνει ότι η τροφοδοσία, η επισκεψιμότητα από συγγενείς κτλ. είναι παράγοντες που θα δημιουργήσουν έναν οικονομικό πόλο ανάπτυξης για την περιοχή. Προφανώς θα ευνοήσει και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Δράμας, με δεδομένο ότι κρατούμενοι από άλλες περιοχές της χώρας θα μεταφερθούν στη Δράμα, οπότε η μετακίνηση των δικηγόρων θα είναι πολύ πιο εύκολη, ενώ θα υπάρξει και μια επιπλέον ύλη για τα δικαστήρια της Δράμας που σήμερα δεν υπάρχει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στις περιοχές που ξεκινά να λειτουργεί ένα κατάστημα κράτησης δημιουργείται ανάπτυξη με θετικό πρόσημο σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων και στην παροχή υπηρεσιών».
Καταστήματα κράτησης υπάρχουν σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας που είναι άκρως τουριστικά, όπως στην Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και τη Χαλκιδική, εξήγησε ο κ. Πούλιος μιλώντας για τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται κατά καιρούς για θέματα ασφάλειας των πολιτών ή επίδρασης στη φήμη που μπορεί να έχει μια περιοχή από τη λειτουργία ενός σωφρονιστικού καταστήματος και συμπλήρωσε: «Στα καταστήματα κράτησης, εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί και οι όροι ασφαλείας, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι το κατάστημα κράτησης θα είναι καινούργιο, οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι πολύ καλύτερες από τις υπάρχουσες φυλακές. Προφανώς, σε κάθε κατάστημα κράτησης υπάρχουν εντάσεις, αλλά αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της λειτουργίας τους και αντιμετωπίζονται από τους υπαλλήλους και τους κανόνες ασφαλείας που έτσι κι αλλιώς προβλέπονται και υπάρχουν. Η δημιουργία ενός καταστήματος κράτησης στην περιοχή μας θα είναι πραγματικά, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ένας πόλος οικονομικής ανάπτυξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!