Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας σε ψήφισμα για άρση των αναστολών

0
5965

Πρόκειται για απόφαση που αφορά υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν και τέθηκαν σε αναστολή εργασίας


Το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος για την άρση των αναστολών στους υγειονομικούς που απομακρύνθηκαν από την εργασία τους καθώς επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα της εν λόγω κατηγορίας εργαζομένων. Η συζήτηση έγινε παρουσία και εργαζομένων σε αναστολή αλλά και εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας.
Από την πλευρά των ανεμβολίαστων υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δικηγόρος που τους εκπροσώπησε, εκθέτοντας το αίτημά τους. Είπε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 120 και πλέον οικογένειες, ανεμβολίαστων εργαζομένων στο νομό, που από την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, δεν μπορούν να εργαστούν και ο χρόνος αναστολής τους δεν λογίζεται ως συντάξιμος. Η ίδια είπε ότι δεν συντρέχουν πλέον έκτακτες υγειονομικές συνθήκες και ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση. Χαρακτήρισε την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών αδικία που δεν έχει λόγο πλέον να υφίσταται και ζήτησε την ευαισθητοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι και η υποστελέχωση του νοσοκομείου έγινε δραματική μετά την αποχώρηση τους. Για το ίδιο θέμα ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι το 18% του προσωπικού στο ΓΝ Δράμας έχει βρεθεί σε αναστολή. Όπως είπε από τους 100 αυτούς εργαζομένους, έχουν επιστρέψει οι 77 με πιστοποιητικό νόσησης, τα οποία όμως λήγουν και μέχρι τέλη Αυγούστου, αυτοί οι εργαζόμενοι θα βρεθούν πάλι σε αναστολή. Πρόσθεσε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί περισσότερο το ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο.
Η αναπληρώτρια δημάρχου κα Αναστασία Τόλιου, σε τοποθέτησή της είπε ότι ο δήμος συντάσσεται με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, αλλά ταυτόχρονα χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο το αίτημα των υγειονομικών σε αναστολή, να επανέλθουν στις εργασίες τους. Σημείωσε ότι ο δήμος στηρίζει το αίτημά τους για την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της άρσης των αναστολών εργασίας τους.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη + Ζωή, κ. Κυριάκος Χαρακίδης, είπε ότι η άρση των αναστολών θα έπρεπε να έχει γίνει από την πολιτεία και ότι ένα τέτοιο θέμα δεν θα έπρεπε να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας το αίτημα των υγειονομικών σε αναστολή δίκαιο και αυτονόητο.
Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κα Παρθένα Κιόρτεβε, είπε ότι από την αρχή η παράταξή της ήταν υπέρ του εμβολιασμού, θεωρώντας ότι το εμβόλιο ήταν ένα δώρο της επιστήμης που προστατεύει από τον κίνδυνο βαριάς νόσησης και θανάτου, ωστόσο είπε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εφαρμόστηκε μόνο στον κλάδο των υγειονομικών, προσθέτοντας ότι αν υπήρχε αίσθημα δικαίου, θα έπρεπε η υποχρεωτικότητα να έχει εφαρμοστεί σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς. Τέλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείο με την απομάκρυνση των υγειονομικών σε αναστολή.
Τελικώς το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση υπέρ του αιτήματος των υγειονομικών σε αναστολή, για έκδοση ψηφίσματος που τάσσεται υπέρ της άρσης των αναστολών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ