Θρακική Εστία Δράμας: Πρόσκληση εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

0
159

Η Θρακική Εστία Δράμας σας προσκαλεί στο «Διήμερο Ιστορικής Μνήμης» που διοργανώνει το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Απριλίου 2023 στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 01 Απριλίου
19:00: Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Ομιλία με θέμα: «Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή: Τα αίτια της ήττας και οι συνέπειες για την Ανατολική Θράκη». Ομιλητής: Νικόλαος Θ. Γεωργιάδης. Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλία με θέμα: «Η Εκκλησία της Θράκης από τη Βουλγαρική Εξαρχία έως τη Συνθήκη της Λωζάνης». Ομιλητής: Παύλος Σεραφείμ. ΕΔΙΠ Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κυριακή 02 Απριλίου
09:00: Ιερός Ναός Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας.
Ετήσιο μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα της γενοκτονίας των Θρακιωτών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Τις εκδηλώσεις μνήμης θα συνοδεύει έκθεση με φωτογραφικό υλικό με θέμα την Μικρασιατική Εκστρατεία και την εκκένωση της Θράκης από το προσωπικό αρχείο του Προέδρου της Θρακικής Εστίας Δράμας κου Φώτη Μπέγγα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η έκθεση θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Διοικητηρίου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ