Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Η γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα ημερολόγια πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού»

0
1141

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022. στις 19.30′ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου της Δράμας, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ» των SHENK ROBERT, ΚΟΚΤΖΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑ. Ομιλητές θα είναι ο κ. Κοκτζόγλου Σάββας, Μηχανολόγος Μηχανικός, ανεξάρτητος ερευνητής και συγγραφέας του βιβλίου και ο κ. Θεοδόσης Κυριακίδης επιστημονικός συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ.
Το βιβλίο είναι μια συναρπαστική συλλογή αμερικανικών ναυτικών «ημερολογίων πολέμου» που βρέθηκαν πρόσφατα στα Εθνικά Αρχεία και αφορούν τα όσα συνέβαιναν στα βόρεια παράλια της Τουρκίας το 1921-1922. Εκείνη την περίοδο μια σειρά αμερικανικών αντιτορπιλικών στάθμευε συνεχώς στο λιμάνι της Σαμψούντας και οι κυβερνήτες των αντιτορπιλικών, περιγράφουν εδώ, πολλές από τις θηριωδίες που διαπράττονταν τότε εις βάρος της ελληνικής μειονότητας της Μικράς Ασίας από τους κυβερνώντες εθνικιστές Τούρκους, καθώς και τις τοπικές αντιδράσεις των Ελλήνων.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» και το Πολιτιστικό Κέντρο «Διαμαντής Λαζαρίδης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ