Τη λειτουργία δυο βρεφικών τμημάτων αποφασίζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο

0
4475

Θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 12 βρεφών το καθένα.

Για την έγκριση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, η οποία αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΝΠΠΔ και του Δήμου Δράμας για τη δημιουργία δυο νέων βρεφικών τμημάτων, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του οργάνου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.
Την έγκριση δημιουργίας δύο νέων βρεφικών τμημάτων με δυνατότητα φιλοξενίας 12 βρεφών το καθένα, για βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών είχε αποφασίσει από τις 14 Ιουλίου το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας.
Εφόσον ληφθεί και η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης, τα δυο νέα τμήματα θα λειτουργήσουν στον σημερινό ΣΤ’ Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται στο πάρκο των Κομνηνών και ο χώρος θα μετονομαστεί σε «Α’ Βρεφικός Σταθμός Δήμου Δράμας». Επίσης, αποφασίστηκε η μεταφορά ενός νηπιακού τμήματος από τον ΣΤ’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Δράμας στον Γ’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Δράμας που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Δόξας, όπου υπάρχει και ο απαιτούμενος χώρος.
Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης είχε διευκρινίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Χ» ότι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας θα πρέπει να συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Δράμας, η έγκριση της οποίας θα πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, θα προβλέπονται οι απαιτούμενες αλλαγές στον σημερινό ΣΤ’ Παιδικό Σταθμό, προκειμένου να λειτουργήσει ως Βρεφικός Σταθμός. Ουσιαστικά, με την κίνηση αυτή θα λειτουργήσει ο πρώτος Βρεφικός Σταθμός της Δράμας, ενώ ήδη, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σε λειτουργία δυο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που λειτουργούν στη Χωριστή και το Αρκαδικό.
Το ενδιαφέρον για τη φιλοξενία βρεφών είναι υπαρκτό από τους γονείς. Υπενθυμίζεται ότι φέτος κατατέθηκαν αιτήσεις για τη φιλοξενία 100 βρεφών, ενώ οι δυνατότητες φιλοξενίας των υποδομών του Δήμου Δράμας είναι 52. Έτσι, η αυξημένη ζήτηση ωθεί το Νομικό Πρόσωπο να σχεδιάζει τη δημιουργία και άλλων Βρεφικών Σταθμών μόλις υπάρξουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Διαθέσιμοι χώροι σε Παιδικούς Σταθμούς που είναι εν λειτουργία υπάρχουν για τον σκοπό αυτό, καθώς ο αριθμός των παιδιών μειώθηκε και αυτό γιατί από πέρσι με απόφαση της πολιτείας τα παιδιά από 4 ετών και άνω φιλοξενούνται πλέον στα νηπιαγωγεία. Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι μπορεί να συρρικνωθεί ο αριθμός των Παιδικών Σταθμών και να διατεθούν χώροι από τους ήδη υπάρχοντες για τη λειτουργία Βρεφικών Σταθμών.
Η απόφαση του Νομικού Προσώπου λήφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εξυπηρέτησης γονέων με βρέφη, εφόσον διαπιστώθηκε σημαντική απόκλιση μεταξύ των αξιών τοποθέτησης (vouchers) των βρεφών σε μονάδες προσχολικής φροντίδας και των διαθέσιμων θέσεων σε Βρεφικούς Σταθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ