Τιμήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας οι Δραμινοί εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας

0
2376

Εύφημες μνείες απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Παπαδόπουλος σε εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων της Π.Ε. Δράμας στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στον Νομό Δράμας και συμβάλλουν στην πυροπροστασία και σε άλλες έκτακτες ανάγκες.
Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στον χώρο του γραφείου του σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Α.Μ.Θ. όπου συμμετείχε και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχος Δανιήλ Στούπας και καθώς η Πυροσβεστική έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση των εθελοντών.

Οι οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι:
-η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.),
-ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες Δράμας,
-ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Δράμας,
-ο Σύλλογος Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) Δράμας,
-ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δράμας,
-η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας,
-η Οικολογική Κίνηση Δράμας,
-ο Κυνηγετικός Σύλλογος Προσοτσάνης.

Αναλυτικότερα, η απονομή εύφημων μνειών αφορούσε τη συμμετοχή των ως άνω οργανώσεων σε δράσεις φύλαξης και περιφρούρησης των ευαίσθητων περιαστικών δασυλλίων του Νομού κατά το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και την προσφορά τους σε άλλες δράσεις πολιτικής προστασίας.
Η τιμητική εκδήλωση προς τα εθελοντικά σωματεία της Πολιτικής Προστασίας έγινε με καθυστέρηση για το έτος 2020, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, όπως είπε στην διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, επαινώντας το έργο των εθελοντών και λέγοντας ότι η διατήρηση των χώρων πρασίνου στην περιοχή μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην βοήθεια των εθελοντών.

Μετά το τέλος της απονομής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι: «Με την εθελοντική προσφορά αυτών των οργανώσεων και των μελών τους, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, πετύχαμε ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής προστασίας – πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης δασικών και άλλων πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο. Ο εθελοντισμός στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, που αφορά την υποστήριξη δράσεων πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης καταστροφών, αλλά και σε άλλους τομείς δραστηριότητας, βασίζεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών, σε μία κίνηση καλής θέλησης, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, με αίσθημα αλληλεγγύης. Επειδή ο εθελοντισμός αποτελεί την αυτόβουλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών, που δραστηριοποιούνται για βελτίωση των συνθηκών της κοινωνίας στην οποία ζούμε, πρέπει να ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Δανιήλ Στούπας τόνισε ότι: «Το μεγαλύτερο ποσοστό των εθελοντών που κάνουν αυτό το λειτούργημα, έχουν εκπαιδευτεί ή έχουν πιστοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δίνουμε κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επιτηρούν τις περιοχές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που παράγουν. Η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, ήταν άριστη και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι σε αυτό το επίπεδο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ