Τιμήθηκαν Κορακάκη και Δουβαλίδης το απόγευμα της Τετάρτης στη Δράμα

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Δράσης» στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών

0
2946

Κορυφώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου οι εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και περιελάμβαναν ποδηλατοδρομία, με την συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας, με αφετηρία τα γραφεία του Κέντρου που βρίσκονται επί της οδού Θεμιστοκλέους.

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε στις 19:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00 την πλατεία Ελευθερίας. Εκεί λίγο αργότερα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες προς τιμήν 2 κορυφαίων αθλητών της Δράμας ως ελάχιστη αναγνώριση για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους, στην Άννα Κορακάκη και τον Κώστα Δουβαλίδη. Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν η μητέρα της Άννας Κορακάκη από το πρόεδρο της “Δράσης” κ. Γαβριήλ Καμπουρίδη και η μητέρα του Κώστα Δουβαλίδη απο τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο. Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα «Επτά όγδοα».
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ για τις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» κ. Γαβριήλ Καμπουρίδης είπε μεταξύ άλλων ότι η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η “Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους” το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με σκοπό, την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Τα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων προσπαθούμε αυτή την ημέρα να υλοποιούμε εκδηλώσεις όπως αυτές προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια πρέπει να περιορίζεται σε αυτές τις συμβολικές ενέργειες. Δίνουμε αγώνα για τον περιορισμό της μάστιγας των εξαρτήσεων καθημερινά. Χρειάζεται να ευαισθητοποιηθεί όχι μόνο ο κόσμος αλλά και η πολιτεία που πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα αλλά και οι τοπικοί φορείς. Όλοι μαζί θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθειες να σώσουμε τα νέα παιδιά από αυτό το πρόβλημα…”.
Σε ανακοίνωσή του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» τονίζεται μεταξύ άλλων σχετικά με την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών ότι “Χρέος όλων μας, πρωτίστως όμως της πολιτείας, η αντιμετώπιση των αιτιών στην ρίζα του προβλήματος που αφορά κυρίως στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.
Η αντιμετώπιση όμως του μεγάλου αυτού προβλήματος δημιουργεί ευθύνες και υποχρεώσεις της κάθε τοπικής κοινωνίας που οφείλει να πιέζει, να διεκδικεί και να απαιτεί πολιτικές λύσεις σε βάθος, να απαιτεί συλλογική ευθύνη και δέσμευση.
Ο καθένας από την θέση του, είτε αυτή είναι η πολιτεία, είτε η θεσμική τοπική κοινωνία, έχουμε υποχρέωση η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών να γίνει στην πράξη καθημερινή προσπάθεια κατά της χρήσης των ουσιών και όχι απλά ακόμα μία επετειακή υποχρέωση που λησμονιέται την επόμενη ημέρα.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» την Τρίτη 25 Ιουνίου και την Τετάρτη 26 Ιουνίου διένειμε έντυπο υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης της Δράμας και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου συζήτησαν με τους πολίτες για το μεγάλο ζήτημα των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ