Τιμητική απόφαση για τον Άγγελο Κότιο

0
2306
Ο Δραμινός, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Άγγελος Κότιος

Επίτιμος Δημότης Οροπεδίου Λασιθίου, ο Δραμινός Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κότιος.

Επίτιμο Δημότη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αποφάσισε να ανακηρύξει τον Δραμινό Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ. Άγγελο Κότιο, το Δημοτικό Συμβούλιο του ομωνύμου δήμου με πρόσφατη απόφασή του στις 27 Ιουλίου.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, Ιωάννη Στεφανάκη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων «Ο Καθηγητής Άγγελος Κότιος, διακεκριμένος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργάνωσε ιδιαίτερα σεμινάρια και κύκλους σπουδών αναφερόμενων στην περιοχή του Λασιθίου, έχοντας τον τόπο μας αλλά και τους κατοίκους του, ως παράδειγμα κυκλικής οικονομίας καλής πρακτικής και συνεργασίας του ανθρώπινου παράγοντα με τη φύση. Συμπεριέλαβε την περίπτωση του Οροπεδίου Λασιθίου σε κάθε Ακαδημαϊκή δραστηριότητα και διδασκαλία του, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου καθώς και σε πληθώρα συνεδρίων του Πανεπιστημίου (Γαλάζια Οικονομία κλπ) αλλά και σε ειδικές περιπτώσεις (πχ μεταφορικό ισοδύναμο). Ανέλαβε αφιλοκερδώς μελέτες αναφορικά με την ανάπτυξη του τόπου μας και είναι πάντα αρωγός και σύμμαχος σε οποιαδήποτε οικονομική ή άλλου είδους διεκδίκηση της περιοχής μας, ακόμα και με προσωπικές του παρεμβάσεις ακόμα και σε κορυφαία επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος συναισθανόμενος την ανάγκη να συνεισφέρει με κάθε τρόπο στις διεκδικήσεις των Λασιθιωτών, δεν δίστασε να συμμετέχει ακόμα και ενεργά μέσα από τις γραμμές των κινητοποιήσεων των αγροτών του Λασιθίου.
Ακόμη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Καθηγητής Άγγελος Κότιος, εμπνεύστηκε και υλοποίησε τον σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, όπου σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε ο ίδιος σειρά Γενικών Συνελεύσεων στις κοινότητες καθώς και επιτόπιες διαβουλεύσεις – συνεντεύξεις με τους τοπικούς φορείς.
Παράλληλα, κατήρτισε πλήρες οικονομικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής λαμβάνοντας υπόψιν κάθε προηγούμενο σχεδιασμού προτάσεων, εφαρμόζοντας ο ίδιος το δημοκρατικό μοντέλο συνέντευξης από την βάση, εντάσσοντας χρόνια αιτήματα του λαού του Λασιθίου σε μία Πανεπιστημιακή, βιώσιμη και εφαρμόσιμη μελέτη διαχείρισης, τόσο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα όσο και σε συνδυασμό με την οικολογία και τον πολιτισμό (ανεμόμυλοι), αλλά και την διασύνδεση με την οικονομία του τουρισμού (σπήλαια Δικταίο Άντρο, Κρόνιο και λοιπές περιοχές ενδιαφέροντος). Υποστήριξε σε όλα τα επίπεδα την προσπάθεια του Δήμου για ένταξη των ανεμομύλων στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ συνέταξε ο ίδιος την τεκμηρίωση και αποτύπωσε την αναγκαιότητα για την παραχώρηση του κτιρίου «Ξενία» στον Δήμο, από τα Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ. Ως Πρόεδρος όλων των Πρυτάνεων της Ελλάδας, ανέδειξε σε συνεργασία με τον Δήμο και άλλους φορείς όπως το υπουργείο Εξωτερικών, την τεράστια εκπαιδευτική προσφορά του Μεγάλου Εθνικού ευεργέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντωνίου Φ. Παπαδάκη. Προς τιμή του μεγάλου μας Εθνικού Ευεργέτη, διοργάνωσε το 2019 σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή το επίσημο δείπνο των εργασιών της Συνόδου των Πρυτάνεων με μεγάλη επιτυχία στο Τζερμιάδων και στον Άγιο Γεώργιο, με την συμμετοχή του συνόλου της Ακαδημαϊκής – Πνευματικής Ηγεσίας της Ελλάδος και της Κύπρου, προκειμένου να γνωρίσουν το Λασίθι και να συνδεθούν μαζί μας. Υποβοήθησε την περιοχή μας από την εποχή της Κοσμητείας του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με την συμμετοχή του στην διοργάνωση υπερτοπικών εκδηλώσεων, (όπως την ονοματοδωσία της πλατείας Ευρώπης από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Νίκου Κοτζιά). Συμμετείχε ενεργά υποβοηθώντας την επίσκεψη του επίσης Καθηγητή, Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου, συνοδεύοντας προηγούμενους Πρυτάνεις (όπως τον Πρύτανη Καθηγητή Γιώργο Οικονόμου) αλλά και Καθηγητές και Προέδρους Τμημάτων του Πανεπιστημίου (Καθηγητή Αθανάσιο Κουρεμένο Πρόεδρο Μεταπτυχιακού Τμήματος Τουρισμού κ.α).
Παράλληλα, ανέδειξε τοπικές ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανάπτυξης όπως την περίπτωση χειμερινού τουρισμού, την ανάπλαση της περιοχής “Χαράκι” στον Άγιο Γεώργιο, Αργουλία στο Τζερμιάδων, ενώ υποστήριξε ως συνδιοργανωτής και συμμετείχε ενεργά στην πρώτη ημερίδα για την προοπτική κατασκευής του παραδοσιακού ενεργειακού ανεμόμυλου Λασιθιώτικου τύπου και φιλοξένησε στις αίθουσες τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά, αντίστοιχες διοργανώσεις όπου προβλήθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου και οι προοπτικές του αλλά και σε άλλες περιοχές και φορείς, όπως στο Δήμο Δράμας, στην ΕΕΤΑΑ, ΥΠΕΣ, ΥΠΠΟΛ κ.α.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!