Την αξιοποίηση των διαθέσιμων ακινήτων του μέσω διαπαραταξιακής θα διερευνήσει ο Δήμος Δράμας

1
1925

Με αφορμή το αίτημα του Πολιτιστικού Οργανισμού για παραχώρηση των κτηρίων της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ


Στην σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την αξιοποίηση του διαθέσιμου κτηριακού αποθέματος του Δήμου Δράμας, αποφάσισε να προχωρήσει κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για το αίτημα του Πολιτιστικού Οργανισμού να του διατεθούν οι χώροι της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του. Το θέμα αυτό εισήχθη και πάλι για συζήτηση, μετά από προηγούμενη αναβολή.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με έγγραφό του, ζήτησε να του επιτραπεί η χρήση των χώρων στους οποίους στεγάζονταν η ΔΕΚΠΟΤΑ για τη μεταστέγαση μέρους των Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών του.
Η μεταστέγαση σκοπό θα έχει την επίλυση των αυξημένων αναγκών του, σε επίπεδο υπηρεσιών καθώς και χωροταξικών αναγκών για την εξυπηρέτηση της απρόσκοπτης και εύρυθμης λειτουργίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του. Στην περίπτωση μάλιστα που θα επιτραπεί η χρήση των εν λόγω εγκαταστάσεων, ο Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. δεσμεύεται να αναλάβει την κάλυψη όλων των εξόδων για την επισκευή / διαμόρφωση των χώρων, την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την τοποθέτηση εξοπλισμού και τα έξοδα όλων των λειτουργικών εξόδων. Η διάθεση της χρήσης των χώρων στον οργανισμό θα εξυπηρετήσει επιπρόσθετα στην συντήρηση των κτιρίων και την αποφυγή αδικαιολόγητων φθορών λόγω της ερημοποίησής τους.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Κυριάκος Χαρακίδης, επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι υπάρχει προβληματισμός για την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου χώρου και πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων του δήμου.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Δράμας πρέπει να αξιοποιήσει τα κτήρια της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ, διότι δεν πρέπει να παραμείνουν αναξιοποίητα. Ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο δήμος μπορεί να παραχωρήσει κάποιο κτήριο που δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του, στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Χαρακτήρισε δε, καλή πρόταση την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για την αξιοποίηση των ιδιοκτησιών του δήμου, αν και επεσήμανε ότι θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί ποιες ακριβώς είναι οι ιδιοκτησίες του.
Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, αν τα κτήρια αυτά αφεθούν χωρίς να χρησιμοποιηθούν από το δήμο, να υποστούν ζημιές και καταστροφές. Πρόσθεσε ότι τα κτήρια της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και ταυτόχρονα συμφώνησε στη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για την αξιοποίηση του συνόλου των κτηρίων του δήμου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!